1 Iunie – Credința care reflectă harul

Autor: John Piper

ZIUA 152

Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Christos. – Galateni 2:21

Când eram copil și mă plimbam pe plajă, picioarele mi se scufundau în nisipul fierbinte și aveam impresia că voi fi târât în mijlocul oceanului într-o clipită.

Era un sentiment terifiant. Am încercat să mă orientez și să-mi dau seama cum aș putea să ies. Dar nu am reușit, iar valurile mă luau iar eu nu eram un înotător foarte bun.

În panica mea, m-am gândit la un singur lucru: m-ar putea ajuta cineva? Dar nici nu puteam să strig, pentru că deja valurile îmi acopereau gura.

Când am simțit mâna tatălui meu ținându-mă puternic, a fost cel mai dulce sentiment din lume. Am cedat în întregime pentru a fi copleșit de puterea lui. M-am bucurat să fiu ridicat prin voia lui. Nu m-am opus.

Nu mi-a trecut prin gând să încerc să îndulcesc experiența și să mă conving că lucrurile nu stăteau atât de rău și că am făcut și eu ceva pentru a mă salva. Mi-era suficient să știu că el m-a salvat. Am avut nevoie de el! Îi mulțumesc! Iubesc puterea lui. Iubesc faptul că a avut inițiativa. M-a salvat!

Această atitudine nu are loc pentru lăudăroșenii. Povestea cu tatăl meu este similară cu realitatea harului lui Dumnezeu care ne salvează de sub valurile păcatului. Credința în mâna Tatălui Ceresc face harul să fie extraordinar.

Pe măsură ce ne gândim la cum să trăim viața de credință, ar trebui să avem în vedere următoarea întrebare: Cum aș putea să maximizez cât mai mult harul lui Dumnezeu? Pavel răspunde la această întrebare în Galateni 2:20-21: “Am fost răstignit împreună cu Christos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Christos trăiește în mine. și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine. Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu (…).”

De ce viața lui nu făcea zadarnic harul lui Dumnezeu? Pentru că trăia prin credința în Fiul lui Dumnezeu. Credința maximizează harul mai degrabă decât să-l facă zadarnic.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Faith That Magnifies Grace – https://www.desiringgod.org/articles/the-faith-that-magnifies-grace

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: