5 Iunie – Încredere deplină

Autor: John Piper

ZIUA 156

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

Una dinte cele mai puternice mărturii ale autosuficienței harului viitor al lui Dumnezeu este principiul credinței, care a guvernat viețile multor misionari, în special pe cele ale Overseas Missionary Fellowship (OMF).

Fără a-i judeca pe cei care urmează un model diferit, aceasta a fost practica celor care urmează pașii lui Hudson Taylor și George Mueller, mișcând inimile creștinilor pentru a dărui.

James H. Taylor, strănepotul fondatorului OMF explică modul în care această credință în harul viitor, înrădăcinată în promisiunile ținute ale harului trecut, îl onorează pe Dumnezeu:

Noi… începem cu credința. Noi credem că Dumnezeu există. Ne-am convins de acest lucru în multe feluri, și cu toții am experimentat harul lui Dumnezeu prin aceea că l-am cunoscut pe El Însuși și pe Isus Christos. Credem că avem motive bune pentru a crede în El, datorită faptului istoric al învierii lui Isus Christos din morți: credem că dacă Dumnezeu a spus că El va muri și va învia, ceea ce s-a și întâmplat, atunci Dumnezeu poate să facă orice. Prin urmare, suntem pregătiți să avem încredere în El, nu numai pentru mântuirea veșnică a sufletelor noastre, ci și pentru a ne da pâinea necesară fiecărei zile dar și sprijin financiar.

OMF publică mărturii despre cât de credincios este Dumnezeu în demonstrarea harului său suveran: “Vrem să demonstrăm că poți avea încredere că Dumnezeu va face tot ceea ce promite că va face, împărtășindu-i chiar și cele mai banale nevoi: biletele de avion, mesele, cheltuielile medicale, etc.”

OMF este dedicat glorificării credibilității lui Dumnezeu – prin mesajul și prin metodele lor. Hudson Taylor a fost astfel: “Există un Dumnezeu viu. El a vorbit în Biblie. El face tot ceea ce a promis.”

Viețile transformate sunt oglinda credibilității lui Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Dependable în the Mundane – https://www.desiringgod.org/articles/dependable-in-the-mundane

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: