8 Iunie – Proslăvește-L pe Dumnezeu în trupul tău

Autor: John Piper

ZIUA 159

Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:20

Folosim termenul închinare pentru a cuprinde toate actele inimii, ale minții și ale trupul care exprimă valoarea infinită a lui Dumnezeu. De fapt, noi am fost creați pentru a ne închina. Și închinarea poate să însemne și a cânta, dar și a spăla podeaua bucătăriei de acasă.

Când vă gândiți la închinare, nu vă gândiți numai la serviciile duminicale. Această limitare nu o găsim în Biblie. De fapt, viețile noastre are trebui să fie o închinare continuă.

Chiar și când luăm micul dejun, sau când mâncăm pe parcursul zilei. 1 Corinteni 10:31 spune: “Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu.” Da, știu că a mânca și a bea sunt nevoi de bază. Ce poate fi mai banal decât să mănânci sau să bei? Și totuși, Pavel spune că și aceste activități care ni se par banale, sunt forme de închinare.

Sau să ne gândim la relațiile sexuale. Pavel spune că opusul curviei este închinarea.

Fugiți de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârșit afară din trup, dar cine curvește păcătuiește împotriva trupului său. Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:18-20

Cu alte cuvinte, ne închinăm lui Dumnezeu chiar și prin modalitatea în care ne gestionăm latura sexuală.

Sau să privim la moarte, ca ultim exemplu. Vom experimenta moartea în trupurile noastre, moartea fiind ultimul act al trupului nostru pe acest pământ. Corpul își ia rămas bun. Dar cum se închină corpul în acest ultim act? Vedem răspunsul în Filipeni 1:20-21:

Christos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viața mea, fie prin moartea mea. Căci, pentru mine, a trăi este Christos și a muri este un câștig.

Ca oameni regenerați, experimentăm valoarea infinită a lui Christos numai în moartea noastră, socotind-o un câștig.

Avem un corp, dar nu este al nostru.

Suntem un templu. Așadar, să trăim o viață de închinare continuă!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Glorify God in Your Body – https://www.desiringgod.org/articles/glorify-god-in-your-body

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: