24 Iunie – Pot fi mulțumit în orice împrejurare

Autor: John Piper

ZIUA 175

(…) căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc. Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. Pot totul în Christos care mă întărește. – Filipeni 4:11-13

Faptul că Dumnezeu îi furniza haruri în fiecare zi apostolului Pavel, îi permite acestuia să fie mulțumit chiar dacă se simțea flămând, chiar dacă suferea și chiar dacă era în lipsuri.

Pot totul înseamnă cu adevărat totul, nu doar unele lucruri. Pot totul înseamnă și să fiul flămând și să fiu în lipsă. Acest fapt pune în lumină promisiunea uluitoare din Filipeni 4:19: Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Christos.

Acum, prin raportare la Filipeni 4:11-12, ce înseamnă toate lucrurile pentru tine? Ar trebui să însemne tot ceea ce ce avem nevoie pentru a-L glorifica pe Dumnezeu. Acest lucru poate include perioade de foame și necazuri. Dragostea lui Pavel pentru filipeni izvora din faptul că el era mulțumit pentru tot ceea ce are, iar mulțumirea cu harurile viitoare ale li Dumnezeu îl fac să fie încrezător chiar și în vremuri de belșug ori în vremuri de lipsă.

Atunci, e evident că lăcomia este opusul credinței. Lăcomia ne face să nu fim mulțumiți de Christos și să ne dorim alte lucruri pentru a satisface dorințele inimii noastre, dorințe pe care Dumnezeu ar trebui să le satisfacă. Și, este sigur că lupta împotriva lăcomiei este tot una cu lupta împotriva neîncrederii în promisiunilor lui Dumnezeu de a fi tot ceea ce avem nevoie în orice circumstanță a vieții.

Toate acestea sunt atât de clar prezentate în Evrei 13:5. Priviți cum autorul pledează pentru eliberarea noastră de iubirea de bani – eliberarea noastră de lăcomie – pentru a fi capabili să fim mulțumitori în Dumnezeu:

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”

Credința în acestă promisiune înseamnă credința în faptul că El niciodată nu te va părăsi, așa că distruge orice dorință care îl necinstește pe Dumnezeu, distruge orice formă de lăcomie prezentă în viața ta.

Ori de câte ori simțim cea mai mică formă de lăcomie în inimile noastre, suntem chemați să o distrugem folosind armele credinței în promisiunea că Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: I Can Be Content in Every Circumstance – https://www.desiringgod.org/articles/i-can-be-content-in-every-circumstance

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: