2 Iulie – Cât de mult crezi că Îl cunoști pe Dumnezeu?

Autor: John Piper

ZIUA 183

Iată ce mare e Dumnezeu! Dar noi nu-L putem pricepe, numărul anilor Lui nimeni nu l-a pătruns. – Iov 36:26

Este imposibil să-L cunoști pe Dumnezeu în deplinătatea Lui.

El este cea mai importantă Persoană care există. Și asta pentru că El le-a făcut pe toate celelalte, și orice importanță ar avea acestea din urmă, i se datorează Lui.

Orice putere, orice inteligență, orice îndemânare și orice frumusețe pe care o au toate ființele, I se datorează Lui. În orice comparație, El iese ca fiind cea mai bună Persoană care a existat, există și care va exista vreodată.

Fiind infinit, El este inepuizabil de fascinant. Prin urmare, este imposibil ca Dumnezeu să devină plictisitor. Tot ceea ce face El este nou și interesant.

Ca sursă a oricărui lucru bun, El însuși este cel care aduce sațietatea finală. Dacă nu așa Îl cunoaștem pe El, atunci fie suntem morți, fie suntem orbi sau somnambuli prin viață.

Este uimitor cât de puțin efort este depus în această lume în scopul înțelegerii și cunoașterii lui Dumnezeu.

Este ca și cum președintele Statelor Unite ar veni să locuiască cu tine o lună și tu ai vorbi doar o zi cu el. Sau ca și cum ai zbura cu viteza luminii în jurul soarelui și sistemului solar și în loc să te uiți pe fereastră, să te joci pe computer. Sau ca și cum ai fi invitat să urmărești cei mai buni actori, cântăreți sau sportivi, dar ai refuza să mergi, pentru că trebuie să-ți termini serialul de la TV.

Să ne rugăm împreună ca Dumnezeul nostru infinit de mare să ne miște inimile și ochii minții pentru a-L vedea cât mai clar și pentru a fi motivați să-L căutăm în fiecare zi.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How Well Do You Know God? – https://www.desiringgod.org/articles/how-well-do-you-know-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: