3 Iulie – Veste bună: Dumnezeu este fericit

Autor: John Piper

ZIUA 184

potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost încredințată (…) – 1 Timotei 1:11

Această frază este foarte frumoasă. Păcat că este îngropată în ceea ce noi numim limbaj obișnuit al Biblia. Totuși, după ce o dezgropăm, ea sună așa: slava fericitului Dumnezeu. Cuvântul fericit nu se referă la lăudat. Ci chiar la cuvântul fericit.

O mare parte din slava lui Dumnezeu își trage seva din faptul că este fericit.

Pentru apostolul Pavel, este imposibil să crezi că Dumnezeu nu trăiește într-o bucurie infinită și glorioasă. A fi infinit de glorios înseamnă și a fi infinit de fericit. Pavel folosește expresia: slava fericitului Dumnezeu, pentru că vrea să arate că este un lucru glorios ca Dumnezeu să fie fericit, cum și este.

Slava lui Dumnezeu constă în faptul că El este fericit dincolo de imaginația noastră. Marele predicator Jonathan Edwards (secolul al XVIII-lea) spunea: „O parte din plinătatea vizibilă a lui Dumnezeu este fericirea Sa. Această fericire presupune a fi fericit în El Însuși, a se bucura de El Însuși precum și de fericirea creaturilor Sale.”

Și această fericire este o un aspect cheie al Evangheliei. Pavel spune: Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu. Este o veste bună faptul că Dumnezeu este fericit. Nimeni nu-și dorește să petreacă veșnicia cu un Dumnezeu posomorât și nefericit.

Dacă Dumnezeu ar fi nefericit, atunci scopul Evangheliei – acela de a fi cu Dumnezeu pentru totdeauna – nu este un scop fericit, iar asta lipsește însăși Evanghelia de orice utilitate. Isus ne invită în veșnicie cu următoarea afirmație: „Intră în bucuria stăpânului tău.” (Matei 25:23).

Tot Isus a spus în Ioan 15:11: „V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi și bucuria voastră să fie deplină.” Isus a vorbit, a trăit și a murit pentru ca bucuria Lui – care este bucuria lui Dumnezeu – să fie în noi, și bucuria aceasta să fie deplină. Astfel, Evanghelia pe care o credem este Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Good News: God Is Happy – https://www.desiringgod.org/articles/good-news-god-is-happy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: