4 Iulie – Când voi fi pe deplin mulțumit?

Autor: John Piper

ZIUA 185

Eu le-am făcut cunoscut Numelui Tău și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei. – Ioan 17:26

Imaginează-ți că te vei putea bucura de tot ceea ce este mai plăcut și mai energic cu o pasiune nelimitată și crescândă pentru întreaga veșnicie.

Totuși, nu asta simțim astăzi. Trei lucruri stau în calea satisfacției noastre complete în lumea aceasta:

1. Niciun lucru din această lume nu are o valoare suficient de mare pentru a satisface cele mai profunde dorințe ale inimilor noastre.

2. Ne lipsește puterea de a savura cele mai frumoase lucruri la valoarea lor maximă.

3. Plăcerea noastră față de orice lucru are un punct final. Nu durează foarte mult.

Totuși, scopul lui Isus din Ioan 17:26 se va împlini, și toate aceste obstacole vor dispărea. El se roagă Tatălui pentru noi și spune: Eu le-am făcut cunoscut Numelui Tău și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei.. Dumnezeu nu Îl iubește pe Fiul așa cum Îi iubește pe păcătoși. El Îl iubește pe Fiul pentru că Fiul este infinit de demn de a fi iubit. Adică Îl iubește pe Fiul pentru că Fiul este infinit de frumos. Ceea ce înseamnă că aceasta iubire este o extraordinar de plăcută. Isus se roagă ca această plăcere pe care o are Dumnezeu în El să fie aceeași plăcere pe care să o avem și noi în Fiul.

Dacă plăcerea pe care Dumnezeu o are față de Fiul Său devină plăcerea pe care o avem noi înșine în Fiul, atunci plăcerea noastră va deveni inepuizabilă. Nu ne vom plictisi niciodată de El. El nu va fi dezamăgitor sau frustrant. Nu există nicio comoară mai mare decât este Fiul lui Dumnezeu.

Adăugați la aceasta și rugăciunea lui Isus, și anume, rugăciunea Sa pentru ca noi să devenim capabili și pasionați pentru a savura această comoară inepuizabilă, prin înlăturarea oricăror slăbiciuni umane. Vom fi capabili să ne bucurăm de Fiul lui Dumnezeu cu însăși bucuria Tatălui Său atotputernic.

Bucuria lui Dumnezeu în Fiul Său va fi și bucuria noastră în El. Iar această stare nu va avea sfârșit, pentru că nici Dumnezeu sau Fiul nu au sfârșit. Dragostea lor unul pentru celălalt va fi dragostea noastră pentru ei, și, prin urmare, iubirea noastră nu va pieri niciodată.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When Will I Be Satisfied? – https://www.desiringgod.org/articles/when-will-i-be-satisfied

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: