5 Iulie – Lasă-I lui Dumnezeu răzbunarea ta

Autor: John Piper

ZIUA 186

Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti”, zice Domnul. – Romani 12:19

De ce este aceasta cea mai bună promisiune împotriva înclinării noastre către răzbunare? Pentru că această promisiune răspunde unuia dintre cele mai puternic impulsuri care se găsește în spatele furiei – un impuls care nu este obligatoriu complet greșit.

În anumite situații, oamenii ne-au greșit flagrant. Prin urmare, nu este complet greșit să simți că trebuie să ți se facă dreptate. Ceea ce este greșit este să simți că trebuie noi să facem asta și să nu avem liniște până nu o facem. Aceasta este o greșeală mortală.

În timpul zilelor mele la facultate, Noel și cu mine am făcut parte dintr-un grup pentru cupluri în care am început să relaționăm la un nivel destul de profund. Într-o seară, discutam despre iertare și despre mânie. Una dintre tinerele soții din grup a spus că nu poate și nici nu vrea să-și ierte mama pentru ceva ce i-a făcut în copilărie.

Am discutat despre unele dintre poruncile și avertismentele biblice referitoare la atitudinea neiertătoare.

(…) iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Christos. – Efeseni 4:32

Dar, dacă nu iertați oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre. – Matei 6:15

Totuși, tânăra nu s-a clintit. Așa că am avertizat-o că sufletul ei este în pericol dacă va continua într-o astfel de atitudine de amărăciune neiertătoare. A rămas, însă, fermă în decizia că nu-și va ierta mama.

Harul judecății lui Dumnezeu ne este promis în Romani 12 ca mijloc prin care să reușim să biruim spiritul mortal al răzbunării și amărăciunii.

Argumentul folosit de Pavel este că putem fi siguri că toate greșelile vor fi tratate de Dumnezeu și că putem să le lăsăm în grija Lui, deoarece răzbunarea Îi aparține. Pentru a ne face să renunțăm la dorința răzbunării, El ne face o promisiune: Eu voi răsplăti, zice Domnul.

Promisiunea care ne eliberează de un spirit neiertător, amar și răzbunător este promisiunea că Dumnezeu va aranja El Însuși socotelile. El o va face cu mai multă dreptate, milă și temeinicie decât am putea noi vreodată. El va pedepsi fiecare păcat. Nimeni nu va scăpa. El va pedepsi păcatul fie în Christos care a murit pe cruce, pentru cei care cred în El, fie în iad pentru cei care nu cred în El. Prin urmare, putem să ne dăm înapoi și să-L lăsăm pe Dumnezeu să-și facă El treaba așa cum știe mai bine.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Give God Your Revenge – https://www.desiringgod.org/articles/give-god-your-revenge

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: