7 Iulie – Când un alt creștin te rănește

Autor: John Piper

ZIUA 188

El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați. – 1 Petru 2:24

De ce nu ar trebui să avem ranchiună pe frații și surorile noastre care ne greșesc iar apoi se pocăiesc?

Indignarea noastră nu dispare întotdeauna doar pentru că cel care ne-a greșit este creștin. De fapt, uneori se putem simți chiar trădați. Și, un simplu îmi pare rău va părea adesea total aiurea în comparație cu durerea pe care o simțim.

Totuși, într-o astfel de situație, având în vedere că avem de-a face cu semenii noștri creștini, trebuie să fim conștienți că promisiunea mâniei lui Dumnezeu împotriva celui ce ne-a greșit nu este aplicabilă, pentru că “nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Christos Isus” (Romani 8:1). “Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea prin Domnul nostru Isus Christos.” (1 Tesaloniceni 5:9). Deci, se pare că vor scăpa.

Atunci la ce ar trebui să ne uităm ca să fim siguri că în final se va face dreptate pentru toată lumea și că religia creștină nu este o batjocură la adresa gravității păcatului?

Răspunsul este că ar trebui să privim spre crucea lui Christos. Toate greșelile pe care le-au făcut alții împotriva noastră, chiar și credincioșii, sunt răzbunate prin jertfa lui Isus. Acest lucru este strâns legat de faptul că toate păcatele poporului lui Dumnezeu au fost puse asupra lui Isus. “El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn (…)” (1 Petru 2:24), “(…) Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.” (Isaia 53:6).

Suferința lui Christos a fost adevărata pedeapsă și răsplată pe care Dumnezeu a stabilit-o pentru fiecare rană de care ai suferit atunci când un creștin ți-a greșit. Prin urmare, creștinismul nu susține în existență păcatul. Creștinismul nu adaugă insulte noi care să nu fi fost iertate de Christos.

De fapt, atât de în serios a luat Dumnezeu păcatul încât l-a dat pe propriul Său Fiu să sufere mai mult decât am putea noi vreodată să facem pe cineva să sufere pentru ceva ce ne-a făcut. Dacă vom continua să ținem ranchiună față de un frate creștin, nu facem altceva decât să spunem prin asta că jertfa lui Christos nu a fost suficientă să ierte păcatele poporului lui Dumnezeu. Și aceasta este o insultă gravă adusă la adresa lui Christos și a crucii Sale.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When Another Christian Hurts You – https://www.desiringgod.org/articles/when-another-christian-hurts-you

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: