8 Iulie – Credința mântuitoare iubește iertarea

Autor: John Piper

ZIUA 189

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Christos. – Efeseni 4:32

Credința mântuitoare nu presupune doar să crezi că ești iertat. Credința mântuitoare privește la oroarea păcatului, apoi privește la sfințenia lui Dumnezeu, și înțelege cu sufletul că iertarea pe care o dă Dumnezeu este nespus de glorioasă și de frumoasă. Nu doar că o primim, dar o și privim cu admirație. Suntem mulțumitori de relația noastră cu un Dumnezeu atât de mare și de iertător.

Credința în iertarea lui Dumnezeu nu înseamnă numai convingerea că am scăpat din cârlig. Înseamnă să savurezi adevărul faptului că un Dumnezeu iertător este cea mai prețioasă realitate din univers. Credința mântuitoare prețuiește iertarea lui Dumnezeu și se dezvoltă în a-L prețui pe Însăși Dumnezeul care iartă – și tot ceea ce este și face El pentru noi în Isus. Această experiență are un efect extraordinar asupra faptului de a deveni noi înșine oameni care iertăm.

Marele act prin care ne-a fost cumpărată iertarea a fost crucea lui Christos. Uitându-ne în urmă, înțelegem harul în care ne vom găsi pretutindeni: “Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har în care suntem și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.” (Romani 5:2). Înțelegem că suntem și vom fi întotdeauna iubiți și acceptați. Înțelegem că Dumnezeul Cel viu este un Dumnezeu iertător.

Totuși, experimentarea iertării va continua și în viitor. Părtășia noastră cu Dumnezeul Cel iertător va dura pentru veșnicie. Prin urmare, libertatea de a ierta, care decurge din această părtășie, există atâta timp cât vom exista și noi ca ființe.

Ieri am văzut că este posibil să ții ranchiună pe fratele tău numai atunci când credința ta înseamnă pur și simplu o privire în urmă și scăparea din cârligul păcatului. Atât. De aceea, am fost forțat să insist asupra adevăratei credințe care nu presupune doar o ușurare din mreaja păcatului, ci presupune și o profundă satisfacție pentru tot ceea ce este Dumnezeu pentru mine în Isus. Această credință nu privește doar în trecut, ci savurează, mai degrabă, viitorul în nesfârșită părtășie cu Dumnezeu. Această părtășie cu Dumnezeul Cel iertător este crucială dacă ne dorim să fim și noi oameni care iertăm.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Saving Faith Loves Forgiveness – https://www.desiringgod.org/articles/saving-faith-loves-forgiveness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: