11 Iulie – Îl experimentăm pe Dumnezeu prin credință

Autor: John Piper

ZIUA 192

Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinței? Galateni 3:5

În fiecare creștin locuiește Duhul Sfânt. Apostolul Pavel spune: „Dacă n-are cineva Duhul lui Christos, nu este al Lui.” (Romani 8:9). Duhul a început să locuiască în tine din prima zi în care ai crezut promisiunile lui Dumnezeu pe care Fiul Său Le-a cumpărat cu sângele Său. Duhul continuă să locuiască în tine și să lucreze folosindu-se de aceeași credință.

Astfel, Pavel întreabă în mod retoric în Galateni 3:5: Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinței?” Răspunsul este clar: prin credință.

Duhul a venit prima dată în viața ta și te-a determinat să crezi și El continuă să fie furnizat prin aceeași credință.

Dacă ești ca mine, s-ar putea ca uneori să-ți dorești ca Duhul Sfânt să lucreze mai activ în viața ta. Poate strigi către Dumnezeu pentru revărsarea Duhului Său în viața și familia ta, în biserica sau în orașul tău. Asemenea strigăte sunt corecte și bune. Isus spune: „(…) cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13).

Totuși, ceea ce am întâlnit foarte des în viața mea este eșecul de a mă deschide suficient pentru ca Duhul Sfânt să lucreze în mine, adică eșecul în a crede mereu și perfect promisiunile lui Dumnezeu. Nu mă refer doar la promisiunea că Duhul Sfânt ne va ajuta atunci când Îi cerem acest lucru. Mă refer la toate celelalte promisiuni prețioase care nu sunt doar despre Duhul Sfânt, ci și despre viitorul meu, despre care Dumnezeu îmi spune că se îngrijește (de exemplu: „Și Dumnezeu (…) să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Christos.” (Filipeni 4:19). Duhul lui Dumnezeu este furnizat în mod continuu tocmai prin actele specifice ale credinței noastre specifice în promisiunile specifice ale lui Dumnezeu.

Aceasta este ceea ce lipsește din experiența atâtor creștini când caută puterea Duhului în viața lor. Duhul ne este furnizat prin credință (Galateni 3:5), dar nu prin credința în una sau două promisiuni ale Sale, ci prin credința în toate promisiunile lui Dumnezeu pentru viitorul nostru, și anume în promisiunile care spun că El ne va însoți și ne va da orice vom avea nevoie.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: We Experience the Spirit Through Faith – https://www.desiringgod.org/articles/we-experience-the-spirit-through-faith

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: