17 Iulie – Puterea de a-L mărturisi pe Christos

Autor: John Piper

ZIUA 198

Apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus. Și un mare har era peste toți. – Faptele Apostolilor 4:33

Dacă slujirea noastră ne va împinge spre o împrejurare în care va trebui să depunem mărturise despre Christos, acela nu va fi un moment al strălucirii noastre, ci un moment al strălucirii harului lui Dumnezeu.

Dintre toți oamenii, apostolii păreau să aibă foarte puțin nevoie de ajutor pentru a mărturisi despre Christos. Ei au umblat efectiv cu El 3 ani. L-au văzut murind. L-au văzut înviat. În arsenalul lor aveau multe „dovezi” (Faptele Apostolilor 1:3). Ai putea crede că dintre toți oamenii, slujirea lor, în acele zile de început ale bisericii, era alimentată exclusiv de ceea ce au văzut cu nu puțin timp în urmă.

Dar nu asta spune cartea Faptele Apostolilor. Puterea de a mărturisi despre Christos cu fidelitate și eficiență nu a venit în principal datorită a ceea ce își aminteau despre Christos din vremea umblării cu El, ci a venit prin harul care le era furnizat în fiecare zi. „un mare har era peste toți”. Așa a fost pentru apostoli și așa va fi și pentru noi, în lucrarea noastră de slujire.

Oricare ar fi semnele și minunile pe care Dumnezeu le-ar manifesta pentru a amplifica mărturia noastră despre Christos, ele vor veni în același mod în care au venit și pentru Ștefan.

Ștefan era plin de har și de putere și făcea minuni și semne mari în norod. – Faptele Apostolilor 6:8

Harul venea de la Dumnezeu pentru fiecare nevoie a lui Ștefan – chiar și în moartea lui, harul s-a manifestat.

Există, așadar, o putere extraordinară în viitor, pe care ne putem baza în slujirea noastră. Este o putere prin care Dumnezeu ne va împuternici să mărturisim cuvântul Său (Faptele Apostolilor 14:3; Evrei 2:4). Harul acesta va da putere adevărului.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Power to Profess Christ – https://www.desiringgod.org/articles/the-power-to-profess-christ

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: