18 Iulie – Harul lui Dumnezeu în darurile spirituale

Autor: John Piper

ZIUA 199

Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. – 1 Petru 4:10

Când ne folosim darurile spirituale, gestionăm harul – nu harul de ieri, ci cel de astăzi, care ne este furnizat în momente de nevoie. Și acest har viitor, este un har variat. El vine în multe „culori”, forme și dimensiuni. Acesta este unul dintre motivele pentru care darurile spirituale sunt atât de diverse. Prisma darurilor lui Dumnezeu din viata ta va refracta nuanțe de glorie pe care prisma mea s-ar putea să nu le reflecte.

Există atâtea haruri viitoare câte nevoi sunt în trupul lui Christos (biserica). Scopul darurilor spirituale este de a primi și de a distribui harul viitor al lui Dumnezeu în funcție de nevoi.

S-ar putea ca cineva să întrebe: De ce îl citezi pe Petru? N-ar fi mai potrivit un administrator de magazin pentru a explica cum gestionează inteligent resursele?

Principalul motiv pentru care îl iau în considerare pe Petru când vorbim despre harul viitor este pentru că următorul verset ilustrează perfect modul în care funcționează acest har:

(..) Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Christos, ale căruia sunt slava și puterea în vecii vecilor! Amin! – 1 Petru 4:11

Când îți folosești darul spiritual pentru a sluji cuiva, vei sluji prin intermediul puterii pe care Dumnezeu ți-o dă, azi, mâine și cât vei trăi (Deuteronom 33:25).

Dumnezeu va continua, clipă de clipă, zi de zi, să ne furnizez puterea de a sluji mai departe. El face asta pentru că El Însuși își primește gloria prin harul pe care îl oferă. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Christos, ale căruia sunt slava și puterea în vecii vecilor! Amin!.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God’s Grace in Spiritual Gifts – https://www.desiringgod.org/articles/gods-grace-in-spiritual-gifts

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: