21 Iulie – Cum să combați descurajarea?

Autor: John Piper

ZIUA 202

Carnea și inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele și partea mea de moștenire. – Psalmul 73:26

Literal, verbul este pur și simplu să eșueze nu poate să mi se prăpădească. Acest psalmist, Asaf, spune, de fapt: Trupul și inima eșuează! Sunt descurajat! Sunt descurajat! dar apoi el vine și spune: dar Dumnezeu este stânca inimii mele și partea mea de moștenire.

Psalmistul nu cedează descurajării. El învinge cu succes necredința prin luptă.

În esență, el spune: „În mine, mă simt foarte slab, neputincios și incapabil să facă față încercării. Corpul meu este slab iar inima mea este aproape moartă. Dar, oricare ar fi motivul acestei descurajări, nu voi ceda. Voi avea încredere în Dumnezeu, și nu în mine însumi. El este puterea mea și partea mea de moștenire.”

Biblia este plină de exemple de sfinți care se luptă cu sufletele lor descurajate. Psalmul 19:7 spune: „Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată și dă înțelepciune celui neștiutor.” Aceasta este o recunoaștere clară a faptului că sufletul creștinului trebuie revigorat. Și dacă trebuie revigorat, înseamnă că s-a aflat într-o stare de slăbiciune.

David spune același lucru și în Psalmul 23:2-3: „El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul și mă povățuiește pe cărări drepte din pricina Numelui Său.” Sufletul omului „după inima lui Dumnezeu” (1 Samuel 13:14) trebuie revigorat. David murea de sete și era gata să cadă epuizat, dar Dumnezeu a condus sufletul lui la apa vieții.

Dumnezeu a lăsat aceste mărturii în Scriptură pentru ca și noi să le folosim pentru a lupta împotriva necredinței și a deznădejdii. Să luptăm având în vedere promisiunile lui Dumnezeu: Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele și partea mea de moștenire. Să-i servim această apărare Satanei.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Models for Combating Discouragement – https://www.desiringgod.org/articles/models-for-combating-discouragement

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: