25 Iulie – Strategia Diavolului vs. apărarea ta

Autor: John Piper

ZIUA 206

Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. Împotriviți-vă lui tari în credință, știind că și frații voștri în lume trec prin aceleași suferințe ca voi. – 1 Petru 5:8-9

Cei dori mai dușmani ai sufletelor noastre sunt păcatul și Satana. Păcatul este cel mai mare dușman, pentru că singura cale prin care Diavolul ne poate distruge este prin a ne face să păcătuim și prin a ne împiedica să ne pocăim. Singurul lucru care ne va condamna va fi păcatul nemărturisit, nu Diavolul.

Dumnezeu s-ar putea să-i permită diavolului să ne încerce, așa cum a permis în cazul lui Iov, sau chiar să ne ucide, așa cum a făcut cu sfinții din Smirna (Apocalipsa 2:10), dar Diavolul nu va reuși niciodată să ne condamne sau să ne răpească viața veșnică. Singurul mod în care el ne poate face rău este prin a ne influența în a păcătui și prin a ne împiedica să ne pocăim. De fapt, exact acestea sunt strategiile sale.

Așadar, principala activitate a Diavolului este să susțină, să promoveze, să asiste și să cauzeze înclinația noastră către păcat și să ne împiedice să credem sau să ne pocăi.

Vedem acest lucru în Efeseni 2:1-2 care spune: „Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre, în care trăiați odinioară după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.”. Păcatul concordă cu puterea Diavolului în lume. Când el cauzează răul, o face prin păcate. Când păcătuim, atunci slujim influenței sale în lume. Când păcătuim, dăm întâietate diavolului (Efeseni 4:27).

Singurul lucru care ne va condamna în ziua judecății va fi păcatul neiertat – nu boala sau suferințele sau persecuțiile sau intimidările sau coșmarurile. Satan știe asta. prin urmare, el pune accent în primul rând pe a speria creștinii cu tot felul de chestii cu scopul de a ne corupe cu mofturi, gânduri rele și lucruri fără valoare.

Satan caută să ne prindă într-un moment în care credința noastră este slăbită și vulnerabilă. Este logic că el urmărește să distrugă tocmai mijlocul prin care ne împotrivim lui, adică credința. De aceea, Petru spune: Împotriviți-vă lui tari în credință (1 Petru 5:9). De asemenea, și Pavel spune că scutul credinței poate stinge toate săgețile celui rău (Efeseni 6:16).

Calea prin care putem să-l învingem pe Satan este tocmai mijlocul pe care el urmărește să-l nimicească, și anume credința.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Satan’s Strategy and Your Defense – https://www.desiringgod.org/articles/satans-strategy-and-your-defense

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: