27 Iulie – Ce se poate întâmpla dacă nu lupți cu ispitele?

Autor: John Piper

ZIUA 208

Preaiubiţilor, vă sfătuiesc, ca pe nişte străini şi călători, să vă feriţi de poftele firii pământeşti care se războiesc cu sufletul.1 Petru 2:11

Când am confruntat un bărbat care trăia în adulter, am încercat să-i înțeleg situația și l-am rugat să se întoarcă la soția lui. Apoi i-am spus: “Știi, Isus spune că dacă nu lupți cu acest gen de păcate cu genul de seriozitate care să meargă până acolo încât să “îți scoți ochiul”, vei merge în iad și vei suferi acolo pentru totdeauna”.

Pentru că se considera creștin practicant, s-a uitat la mine ca și cum n-a mai auzit așa ceva în viața lui, și mi-a spus: “Vrei să spui că se poate să-mi pierd mântuirea?”

Din această experiență am învățat că există mulți creștini care au un punct de vedere asupra mântuirii care face să anuleze amenințările Bibliei și care le dă falsa convingere că se află în afara oricăror pericole biblice. Cred că această viziune despre mântuire îi mângâie pe mulți dintre aceia care se află pe calea cea largă care duce la pieire (Matei 7:13).

Isus spune: dacă nu te lupți cu ispita, nu vei merge în rai: “Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale și să nu-ți fie aruncat tot trupul în iad.” (Matei 5:29). Ideea nu este că întotdeauna credincioșii reușesc să învingă ispita. Ideea e că luptăm, chiar dacă nu reușim întotdeauna. Ideea e că suntem în război continuu cu păcatul și nu facem pace cu el.

Miza este mult mai mare chiar decât dacă lumea ar fi aruncată în aer de 1000 de rachete sau dacă teroriștii v-ar bombarda orașul sau dacă o boală ar face ravagii. Toate acestea de mai sus sunt capabile să distrugă trupul, dar dacă nu ne luptăm cu pofta păcatului, ea va face să ne pierdem sufletul. Pentru totdeauna!

Petru spune că poftele pământești se războiesc cu sufletul (1 Petru 2:11). Miza acestui război este infinit mai mare decât orice amenințare de război mondial sau terorism. Apostolul Pavel enumeră curvia, necurăția, patima, pofta rea, lăcomia și apoi spune că din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu (Coloseni 3:5-6). Și mânia lui Dumnezeu este cu mult mai înspăimântătoare decât mânia tuturor națiunilor lumii.

Dumnezeu să ne dea har să ne luăm în serios sufletele noastre și sufletele altora, și să continuăm în această luptă importantă.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: If You Don’t Fight Lust – https://www.desiringgod.org/articles/if-you-dont-fight-lust

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: