31 Iulie – Suferința care zdrobește credința

Autor: John Piper

ZIUA 212

dar n-au rădăcină în ei, ci țin până la o vreme și, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el. – Marcu 4:17

Credința unora este zdrobită în loc să fie întărită prin suferință. Isus știa acest lucru și l-a descris aici în pilda semănătorului. Unii oameni care aud cuvântul, îl primesc de la început cu bucurie, dar, apoi, suferința îi face să cadă.

Deci, suferința nu face întotdeauna credința mai puternică. Uneori suferința zdrobește credința. Și atunci se împlinesc cuvintele paradoxale ale lui Isus: „Căci, celui ce are, i se va da; dar de la cel ce n-are, se va lua și ce are.” (Marcu 4:25).

Aceasta este o chemare pentru noi de a îndura suferința cu credință fermă în harul viitor, pentru ca credința noastră să devină tot mai puternică și să nu se dovedească zadarnică (1 Corinteni 15:2). „Căci, ce are, i se va da (…)” (Marcu 4:25). Cunoașterea planului lui Dumnezeu în mijlocul suferinței este unul dintre principalele mijloace prin care putem să trecem prin suferință crescând în credință.

Dacă crezi că suferința ta este inutilă sau că Dumnezeu nu deține controlul sau că El este capricios sau crud, atunci suferința ta te va alunga dinaintea lui Dumnezeu în loc să te alunge de la orice în afară de Dumnezeu, așa cum ar trebui. Deci, este crucial ca credința în harul lui Dumnezeu să includă și credința că El va da har prin suferință.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Suffering That Crushes Faith – https://www.desiringgod.org/articles/suffering-that-crushes-faith

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: