8 August – Conducătorul întregii naturi

Autor: John Piper

ZIUA 220

Se aruncă sorțul în poala hainei, dar orice hotărâre vine de la Domnul. – Proverbe 16:33

În limbaj modern am spune: Zarurile sunt aruncate pe masă, dar rezultatul este decis de Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, nu există niciun eveniment, cât de mic, pe care Dumnezeu să nu-L guverneze înspre slujirea scopurilor Sale. „Nu se vând două vrăbii pentru un ban” a spus Isus: „Totuși niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați.” (Matei 10:29-30).

Fiecare aruncare de zaruri din Las Vegas, fiecare pasăre care cade moartă în miile de păduri ale lumii – toate acestea se întâmplă la porunca lui Dumnezeu.

În cartea lui Iona, Dumnezeu poruncește unui pește să înghită un om (1:17), poruncește unei plante să crească pentru a ține umbră (4:6) și poruncește unui vierme să o omoare (4:7).

Și, mult mai presus decât viața peștilor și a viermilor, stelele își iau locul și îl păstrează tot la porunca lui Dumnezeu.

Ridicați-vă ochii în sus și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește. – Isaia 40:26

Cu atât mai mult, deci, evenimentele naturale ale acestei lumi – de la vreme la dezastre, la boli, la dizabilitate și la moarte.

Legea Sa
stelele în călătoria lor
iar soarele pe orbita lui
strălucește ascultător;
dealurile și munții,
râurile și fântânile,
adâncurile oceanului
proclamă divinitatea Lui.

(Lasă toate lucrurile să trăiască, Katherine Davis)

Prin urmare, haideți să-L venerăm și să trăim în pace, știind că niciun eveniment natural nu este în afara scopurilor înțelepte și bune ale lui Dumnezeu sau în afara controlului Său absolut.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Ruller of All Nature – https://www.desiringgod.org/articles/ruler-of-all-nature

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: