10 August – Ai milă de mine Dumnezeule

Autor: John Piper

ZIUA 222

Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătate Ta! După îndurarea Ta cea mare, șterge fărădelegile mele! – Psalmul 51:1

De trei ori: ai milă de mine , după îndurarea Ta, în bunătatea Ta.

Iată ce a promis Dumnezeu în Exod 34:6-7:

Și Domnul a trecut pe dinaintea lui și a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie, care Își ține dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea și păcatul, dar nu socotește pe cel vinovat drept nevinovat și pedepsește fărădelegea părinților în copii și în copiii copiilor lor până la al treilea și al patrulea neam. – Exodul 34:6-7

David știa că există vinovați care nu vor fi iertați. Și au fost vinovați care, prin lucrarea tainică a mântuirii, nu au fost socotiți ca vinovați, ci au fost iertați. Psalmul 51 este modul lui de a pune mâna pe misterul milei.

Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, șterge fărădelegile mele! Știm mai multe despre mântuire decât știa David. Îl cunoaștem pe Christos. Dar ne raportăm la milă în același mod în care a făcut-o și El.

Lucrul decisiv pe care îl face este să se îndrepte, neputincios, către mila și iubirea lui Dumnezeu. Astăzi, asta înseamnă să ne întoarcem, neputincioși, la Christos, a cărui sânge ne asigură toată mila de care avem nevoie.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Have Mercy on Me, O God – https://www.desiringgod.org/articles/have-mercy-on-me-o-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: