12 August – Sufletul meu este însetat după Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 224

Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu; când mă voi duce și mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu? – Psalmul 42:1-2

Ceea ce face ca acest lucru să fie atât de frumos și de crucial este că sufletul psalmistului nu este însetat, în principal, după eliberare din circumstanțele amenințătoare în care se află. El nu este însetat nici după scăparea de dușmanii săi.

Nu este greșit să vrei alinare și să te rogi pentru ea. Uneori este corect să te rogi chiar și pentru înfrângerea dușmanilor. Dar, mai important decât toate acestea, este Dumnezeu Însuși.

Când gândim și simțim ca în Psalmi, acesta este rezultatul: Ajungem să-L iubim pe Dumnezeu și să vrem să-L vedem pe El, să fim mulțumiți mai degrabă cu El Însuși, admirându-L și găsindu-ne odihna în El.

O posibilă traducere a versetului 2 este: Când voi veni și voi vedea fața lui Dumnezeu? Răspunsul final la această întrebare a fost dat în Ioan 14:9 și în 2 Corinteni 4:4. Isus a spus: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: Arată-ne pe Tatăl?”. Pavel spune că atunci când suntem convertiți la Christos vedem strălucind „lumina Evangheliei slavei lui Christos, care este chipul lui Dumnezeu.”

Când vedem fața lui Christos, vedem și fața lui Dumnezeu. Și noi vedem fața lui Christos, după cum spune și Pavel în 2 Corinteni 4:4 și 6, când auzim Evanghelia morții și învierii lui. El o numește „Evanghelia slavei lui Christos, care este chipul lui Dumnezeu.” sau (versetul 6): „lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Christos.”

Domnul să vă sporească foamea și setea după a vedea fața lui Dumnezeu. Și, chiar să-ți îndeplinească dorința aceasta prin intermediul Evangheliei slavei lui Christos, care este chipul lui Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: My Soul Thirsts for God – https://www.desiringgod.org/articles/my-soul-thirsts-for-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: