16 August – De ce cedezi păcatului sexual?

Autor: John Piper

ZIUA 228

Fă-mă să aud veselie și bucurie și oasele pe care le-ai zdrobit Tu se vor bucura! (…) Doamne, deschide-mi buzele și gura mea va vesti lauda Ta! – Psalmul 51:8, 12

De ce nu strigă David pentru putere de a se abține de la păcatele sexuale? De ce nu se roagă ca bărbații să-l tragă la răspundere? De ce nu se roagă ca ochii lui să fie protejați și gândurile sale să fie lipsite de adulter? În acest psalm de mărturisire și de pocăință, scris după ce a violat-o pe Bat-Șeba, te-ai aștepta ca David să ceară alte lucruri, nu?

Motivul pentru care nu o face, este că el știe că păcatul sexual este un simptom iar nu o boală.

Oamenii permit păcatului sexual să-și facă loc în viața lor pentru că nu își găsesc pe deplin bucuria și pacea în Christos. Sufletul lor nu este statornic, ferm și stabil. Se clatină. Sunt ademeniți și cedează pentru că Dumnezeu nu are locul de frunte în sentimentele și gândurile lor.

David știa asta despre el însuși. Toate acestea sunt adevărate și pentru noi. David ne arată, prin felul în care se roagă, care este adevărata nevoie pentru acei care săvârșesc păcate sexuale: Dumnezeu! Bucurie numai în Dumnezeu!

Această învățătură este foarte profundă și avem nevoie de înțelepciune să o înțelegem.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Why You Give In to Sexual Sin – https://www.desiringgod.org/articles/why-you-give-in-to-sexual-sin

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: