17 August – Ce înseamnă să-L binecuvântezi pe Dumnezeu?

Autor: John Piper

ZIUA 229

Binecuvântează, suflete, pe Domnul și tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! – Psalmul 103:1

Psalmul începe și se termină cu afirmațiile psalmistului care Îl binecuvântează pe Dumnezeu: Binecuvântați pe Domnul, toate lucrările Lui, în toate locurile stăpânirii Lui! Binecuvântează, suflete, pe Domnul! (versetul 22).

Binecuvântați pe Domnul, îngerii Lui, care sunteți tari în putere, care împliniți poruncile Lui și care ascultați de glasul cuvântului Lui! Binecuvântați pe Domnul, toate oștirile Lui, robii Lui, care faceți voia Lui! – Psalmul 103: 20-21

Ce înseamnă să-L binecuvântezi pe Domnul?

Înseamnă să vorbești bine despre măreția și bunătatea Lui – și să spui acestea din adâncul sufletului tău.

Ceea ce face David în primul și ultimul verset al acestui psalm, când spune: Binecuvântează, suflete, pe Domnul” ne indică faptul că vorbirea autentică despre bunătatea și măreția lui Dumnezeu trebuie să vină din suflet.

Binecuvântarea lui Dumnezeu numai cu gura este ipocrizie. Isus spune: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.” (Matei 15:8). David cunoaște acest pericol și își predică singur. El îi spune sufletului său să nu permită să se întâmple una ca asta.

Suflete, uită-te la măreția și bunătatea lui Dumnezeu! Alătură-te gurii mele în a-L binecuvânta pe Domnul cu toată ființa noastră! Suflete, nu vom fi ipocriți!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What It Means to Bless the Lord – https://www.desiringgod.org/articles/what-it-means-to-bless-the-lord

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: