18 August – Speranță în respectarea poruncilor dificile

Autor: John Piper

ZIUA 230

Căci cine iubește viața și vrea să vadă zile bune să-și înfrâneze limba de la rău și buzele de la cuvinte înșelătoare. Să se depărteze de rău și să facă binele, să caute pacea și s-o urmărească. – 1 Petru 3:10-11

Există un singur motiv de bază pentru care nu ne supunem poruncilor lui Isus: pentru că nu avem încredere sinceră că ascultarea va aduce mai multă binecuvântare decât neascultarea. Nu sperăm pe deplin în promisiunile lui Dumnezeu.

Dar ce a promis El? Petru ne transmite învățăturile lui Isus astfel:

Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea. Căci cine iubește viața și vrea să vadă zile bune să-și înfrâneze limba de la rău și buzele de la cuvinte înșelătoare. Să se depărteze de rău și să facă binele, să caute pacea și s-o urmărească.1 Petru 3:9-11

Urmându-L pe Isus, lui Petru nu-i este rușine să motiveze necesitatea ascultării cu poruncile grele – cum ar fi a nu întoarce rău pentru rău – pentru că el privește la o promisiune mai mare decât dificultatea poruncii. Binecuvântați pe cei care vă ocărăsc pentru a obține binecuvântări. Vrei să te bucuri de viața veșnică? Depărtează-te de rău! Bucuria veșnică te așteaptă. Nu este aceasta o răsplată suficient de mare pentru a evita în viața aceasta plăcerea răzbunării?

Întotdeauna va fi mai bine dacă te supui lui Isus și nu I te împotrivești, chiar dacă această ascultare te-ar costa viața. Isus a spus:

Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă sau frați sau surori sau tată sau mamă sau nevastă sau copii sau holde pentru Mine și pentru Evanghelie și să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și holde, împreună cu prigoniri, iar în veacul viitor, viața veșnică. – Marcu 10:29-30

Singura modalitate de a avea puterea de a-L urma pe Christos pe calea costisitoare a iubirii este de a fi plini de speranță, cu încredere puternică în faptul că dacă ne pierdem viața făcând voia Lui, o vom regăsi și vom fi răsplătiți din belșug pentru totdeauna!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Hope to Obey hard Commands – https://www.desiringgod.org/articles/hope-to-obey-hard-commands

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: