20 August – Isus este Cel pe care îl cauți de fapt

Autor: John Piper

ZIUA 232

Isus s-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.– Matei 28:18-20

Ultimul capitol din Matei este o fereastră care se deschide spre slăvirea Domnului Isus Christos Cel înviat. În acest capitol putem observa cel puțin 3 vârfuri masive din lanțul muntos al caracterului lui Christos: (1) vârful puterii Sale, (2) culmea bunăvoinței Sale, (3) culmea intenției Sale.

Toată autoritatea este a Lui – dreptul și puterea de a face orice dorește. Și El folosește această putere pentru a-și urmări scopul de a face ucenici din toate națiunile. Și, în acest proces, El este personal amabil cu noi, promițându-ne că va fi alături de noi până la capăt.

Știm cu toții în inimile noastre că dacă Christos a înviat, atunci El ne va satisface dorința de a fi cu El. În putere. În bunătate.

Oamenii care sunt prea slabi pentru a-și îndeplini scopurile nu ne pot satisface dorința ultimă de pace. Observăm tot mai puțini oameni care nu au un scop în viață. Și dintre cei care au vreun scop, acestea sunt egoiste sau nebunești.

Ceea ce tânjim să vedem și să cunoaștem este o Persoană a cărei putere este nelimitată, a cărei bunătate este minunată și al cărei scop este unic și neclintit.

Romancierii, poeții, realizatorii de filme și emisiuni, creează din când în când o umbră a acestei Persoane. Dar ei nu pot umple dorința noastră prin prezentarea unor emisiuni TV.

Trebuie să tindem spre Persoana adevărată. Trebuie să ne dorim Originalul întregii puteri. Trebuie să-L vedem și să ne închinăm lui Christos Cel înviat.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Jesus Is Who You’re Looking For – https://www.desiringgod.org/articles/jesus-is-who-youre-looking-for

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: