3 Septembrie – „Eu voi” al lui Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 246

El i-a zis: „Aleargă de vorbește tânărului acestuia și spune-i: „Ierusalimul va fi o cetate deschisă din pricina mulțimii oamenilor și vitelor care vor fi în mijlocul lui; Eu însumi, zice Domnul, voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui și voi fi slava lui în mijlocul lui!” ”. – Zaharia 2:4-5

Sunt dimineți când mă trezesc și mă simt vulnerabil. Este adesea vag. Nu mă amenință nimeni. Nu am vreo slăbiciune. Am numai un sentiment ciudat că ceva va merge prost și că eu voi fi responsabil.

Vine de multe ori după ce sunt criticat. Sau poate după ce o mulțime de așteptări care au termene limită par din ce în ce mai multe.

Uitându-mă în apoi la aproximativ 50 de ani de astfel de dimineți periodice, sunt uimit de modul în care Domnul Isus mi-a păstrat viața. Slujirea mea. Tentația de a fugi de stres nu a câștigat niciodată – oricum, nu încă. Acest lucru este uimitor, și pentru asta mă închin Marelui meu Dumnezeu!

În loc să mă lase să mă scufund într-o paralizie a fricii sau să alerg către un miraj inexistent, El a trezit în mine un strigăt de ajutor, și apoi a răspuns cu promisiuni concrete.

Iată un exemplu, unul recent. M-am trezit simțindu-mă vulnerabil. Slab. M-am rugat: Doamne, ajută-mă! Nici măcar nu sunt sigur cum să mă rog.

O oră mai târziu, citeam în Zaharia, căutând ajutorul pentru care strigam. Ajutorul a venit!

El i-a zis: „Aleargă de vorbește tânărului acestuia și spune-i: „Ierusalimul va fi o cetate deschisă din pricina mulțimii oamenilor și vitelor care vor fi în mijlocul lui; Eu însumi, zice Domnul, voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui și voi fi slava lui în mijlocul lui!” ”.– Zaharia 2:4-5

Va exista o asemenea prosperitate și creștere pentru poporul lui Dumnezeu, încât Ierusalimul nu va mai putea fi zidit: „Mulțimea oamenilor și vitelor” va fi atât de mare încât Ierusalimul va fi ca un conglomerat de sate întinse pe pământ fără ziduri.

Prosperitatea pare plăcută, dar ce zici de protecție?

Dumnezeu spune în versetul 5: Eu însumi, zice Domnul, voi fi un zid de foc împrejurul lui. Da. Asta este promisiunea. „Voi” al lui Dumnezeu. De asta am eu nevoie!

Și este adevărat atât pentru satele vulnerabile din Ierusalim, dar și pentru mine, un copil al lui Dumnezeu. Toate promisiunile îmi sunt Da în Christos (2 Corinteni 1:20). Există un „cu atât mai mult” după fiecare făgăduință pentru cei care sunt în Christos. Dumnezeu va fi un zid de foc împrejurul meu. Da. El ”Va”. El a fost. Și „va” fi!

Și totul va fi bine. În interiorul acelui zid de foc de protecție El spune: „și voi fi slava în mijlocul lui”. Dumnezeu nu se mulțumește să lase numai protecția focului Său, ci își propune să își manifeste și propria Sa prezență. Iubesc această voință a lui Dumnezeu!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The „I Will” of God – https://www.desiringgod.org/articles/the-i-will-of-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: