5 Septembrie – Scopul iubirii lui Christos

Autor: John Piper

ZIUA 248

Tată, vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea (…) – Ioan 17:24

Credincioșii în Isus sunt valoroși pentru Dumnezeu (suntem mireasa Lui!). Și El ne iubește atât de mult încât nu va îngădui ca această valoare să devină un idol pentru noi.

Într-adevăr, Dumnezeu a făcut multe pentru noi (ne-a adoptat în familia Lui!), dar le-a făcut într-un mod în care ne scoate pe noi înșine din ecuație, pentru a ne bucura numai de măreția Sa.

Testează-te. Dacă Isus ar veni să-și petreacă ziua cu tine, s-ar așeza lângă tine pe canapea și ar spune: „Te iubesc cu adevărat!”, la ce te-ai concentra pentru restul zilei pe care a-i petrece-o cu El?

Mi se pare că prea multe cântece și predici ne lasă cu un răspuns greșit. Acestea lasă impresia că apogeul bucuriei noastre este în sentimentul de a fi iubiți. „El mă iubește! El mă iubește!” Desigur, și asta este o bucurie, dar nu trebuie să fie principala.

Ce spunem cu cuvintele „Sunt iubit.”? Ce vrem să spunem cu acest „a fi iubit.”?

Nu ar fi o mai mare și o mai înaltă bucurie în Christos aceea de a-L privi toată ziua și a izbucni în afirmații: „Tu ești uimitor!”?

  • El are capacitatea de a răspunde la cele mai dificile întrebări, iar înțelepciunea Lui este uimitoare.
  • El vindecă rănile, iar compasiunea Lui este uimitoare.
  • El învie morții, iar puterea Lui este uimitoare.
  • El profețește cu privire la evenimentele viitoare, iar preștiința Lui este uimitoare.
  • El doarme în timpul unui cutremur, iar neînfricarea Lui este uimitoare.
  • El spune: „Înainte de a fi Avraam, Eu sunt!” (Ioan 8:58), iar cuvintele Lui sunt uimitoare.

Ne-am plimba cu El toată după-amiaza, cu totul uimiți de ceea ce vedem.

Nu este dragostea Lui pentru noi și nerăbdarea Lui de a face tot ce trebuie să facă (inclusiv să moară pentru noi) suficient pentru a ne face să ne minunăm de El? Răscumpărarea, ispășirea, iertarea, justificarea, împăcarea – toate acestea s-au întâmplat. Ele sunt actul iubirii Sale.

Dar, scopul iubirii care săvârșește aceste acte de iubire este ca noi să fim cu El, să-I vedem gloria uluitoare și să fim uimiți. În acele momente, ne uităm pe noi înșine, pentru că savurăm tot ceea ce este Dumnezeu pentru noi în El.

Așa că, îi îndemni pe păstori și pe profesori: Îndemnați oamenii să se uite la scopul iubirii lui Christos. Dacă răscumpărarea, ispășirea, iertarea, justificarea și reconcilierea nu ne fac să ne bucurăm de Isus Însuși, ele nu au niciun rost.

Puneți accent pe asta. Pentru că așa S-a rugat Domnul nostru: „Tată, vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea (…)” (Ioan 17:24).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Goal of Christ’s Love – https://www.desiringgod.org/articles/the-goal-of-christs-love

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: