9 Septembrie – Harul trebuie să fie gratuit

Autor: John Piper

ZIUA 252

Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit? – 1 Corinteni 4:7

Imaginează-ți mântuirea ca pe o casă în care locuiești.

Îți oferă protecție. Este aprovizionată cu alimente și băutură care nu se vor termina niciodată. Nu se deteriorează și nu se va prăbuși niciodată. Ferestrele ei se deschid către priveliști de glorie fantastică.

Dumnezeu a construit-o cu mare preț pentru Sine și pentru Fiul Său, și ți-a dat-o gratuit și ție.

Contractul de „comodat” se numește „noul legământ”. Clauzele contractului spun: Această casă va deveni și va rămâne a ta dacă o vei primi ca un dar și te vei bucura de Tatăl și de Fiul, care Vor locui împreună cu tine în casă. Să nu pângărești Casa lui Dumnezeu adăpostind alți dumnezei și să nu îți lași inima să rătăcească după alte comori, ci să-ți găsești mulțumirea în părtășia lui Dumnezeu din această casă.

Nu ar fi o prostie să spunem da unui astfel de contract și apoi să ne angajam un avocat care să întocmească un grafic de rate lunare în speranța că la un moment dat vom putea să deținem noi înșine casa?

În felul acesta nu ai mai trata casa ca pe un cadou, ci ca pe o achiziție. Dumnezeu nu ar mai fi un binefăcător iar tu ai fi legat de niște cerințe pe care El nici nu s-a gândit să ți le pună.

Dacă harul este liber – atunci acesta este și sensul cuvântului, liber – nu îl putem privi ca pe ceva care trebuie plătit sau răsplătit.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Grace Must Be Free – https://www.desiringgod.org/articles/grace-must-be-free

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: