10 Septembrie – Cum să lupți cu anxietatea?

Autor: John Piper

ZIUA 253

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi. – 1 Petru 5:7

Psalmul 56:3 spune: “Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.”

Observați că nu spune: Nu mă lupt niciodată cu frica. Frica lovește, iar bătălia începe. Deci, Biblia nu presupune că adevărații credincioși nu vor avea parte de neliniște. în schimb, Biblia ne învață cum să ne luptăm atunci când suntem loviți de ea.

De exemplu, 1 Petru 5:7 ne spune: Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi. Nu spune că nu vei simți niciodată anxietatea. Spune că atunci când o simți, să o arunci asupra lui Dumnezeu. Când noroiul îți stropește parbrizul și pierzi temporar din vedere drumul, pornește ștergătoarele și spală-ți acest parbriz.

Sfatul meu pentru persoana care se confruntă cu anxietatea în fiecare zi este că acest lucru este normal. Cel puțin pentru mine este încă din anii adolescenței. Problema, totuși, este: cum ne raportăm la aceste sentimente?

Răspunsul la această întrebare este: luptând contra anxietății luptăm împotriva necredinței și luptăm pentru credința în harul viitor. Modul în care ne luptăm această luptă bună (1 Timotei 6:12; 2 Corinteni 4:7) este prin a medita asupra asigurărilor lui Dumnezeu despre harul viitor și prin a-I cere ajutor Duhului Sfânt.

Ștergătoarele parbrizului sunt promisiunile lui Dumnezeu care îndepărtează noroiul necredinței, iar lichidul de spălare al parbrizului este ajutorul Duhului Sfânt. Lupta pentru a fi eliberat de păcat – inclusiv păcatul anxietății – este dusă prin Duhul și credința în adevăr (2 Tesaloniceni 2:13).

Lucrarea Duhului și Cuvântul adevărului. Aceștia sunt marii arhitecți ai credinței. Fără lucrarea de umezire (sensibilizare) a Duhului Sfânt, ștergătoarele Cuvântului pur și simplu zgârie peste pâlcurile orbitoare ale necredinței de pe parbriz.

Ambele sunt necesare: Duhul și Cuvântul. Citim promisiunile lui Dumnezeu și ne rugăm pentru ajutorul Duhului Său. Și, pe măsură ce parbrizul se curăță, astfel încât putem să vedem bunăstarea pe care Dumnezeu o pregătește pentru noi (Ieremia 29:11), credința noastră devine mai puternică iar anxietatea piere.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How to Fight Anxiety – https://www.desiringgod.org/articles/how-to-fight-anxiety

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: