11 Septembrie – 7 motive să nu te îngrijorezi – Partea 1

Autor: John Piper

ZIUA 254

De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana și trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare, și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele? – Matei 6:25-26

Vom petrece următoarele 3 zile în această parte a predicii lui Isus de pe munte. În Matei 6:25-34, Isus se ocupă în mod specific de anxietatea legată de mâncare și de îmbrăcăminte. Dar, de fapt, se referă la orice sentiment de anxietate.

Chiar și în Statele Unite ale Americii, cu tot sistemul extins de asistență socială, anxietatea față de finanțe, locuințe, mâncare și îmbrăcăminte este intensă. Ca să nu vorbim de creștinii care trăiesc în situații în care sărăcia le amenință însăși viața. Dar, Isus spune în versetul 30 că neliniștea noastră vine din mica noastră credință în promisiunea Tatălui nostru despre harul viitor: puțin credincioșilor.

Aceste versete (25-34) conțin cel puțin 7 promisiuni concepute de Isus pentru a ne ajuta să luptăm lupta cea bună împotriva necredinței și pentru a fi eliberați de anxietate (Astăzi vom privi la Promisiunile 1 și 2 – apoi la celelalte în zilele următoare).

Promisiunea #1

De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana și trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? – Matei 6:25

De vreme ce trupul tău și viața ta sunt mult mai de preț și mai greu de întreținut decât hrana și îmbrăcămintea și, totuși, Dumnezeu ți le-a oferit pe amândouă, atunci cu siguranță că va putea și va fi dispus să îți ofere și hrană și îmbrăcăminte.

Mai mult, indiferent de ce s-ar întâmpla, Dumnezeu îți va învia trupul într-o zi și îl va păstra pentru viața și părtășia veșnică cu El.

Promisiunea #2

Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare, și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele? – Matei 6:26

Dacă Dumnezeu dorește și este capabil să hrănească aceste creaturi care nouă ni se par atât de nesemnificative, și anume păsările, care nu pot să-și gătească sau crea mâncarea așa cum putem noi prin agricultură – atunci cu siguranță că ne va oferi și nouă tot ceea ce vom avea nevoie, pentru că valorăm mai mult decât păsările. Tu, spre deosebire de păsări, ai capacitatea uimitoare de a-L slăvi pe Dumnezeu prin încredere, ascultare și mulțumire.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: 7 Reasons Not to Worry, Part 1 – https://www.desiringgod.org/articles/7-reasons-not-to-worry-part-1

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: