12 Septembrie – 7 motive să nu te îngrijorezi – Partea 2

Autor: John Piper

ZIUA 255

Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui? Și de ce vă îngrijorați de îmbrăcăminte? Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? – Matei 6:27-30

Matei 6:25-34 conține cel puțin șapte promisiuni concepute de Isus pentru a ne ajuta să luptăm lupta credinței și pentru a fi eliberați de anxietate. Ieri ne-am uitat la promisiunile 1 și 2, astăzi ne vom uita la promisiunile 3 și 4.

Promisiunea #3

Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui? – Matei 6:27

Aceasta este o promisiune care ne dovedește că a fi anxios și îngrijorat pur și simplu nu ajută la nimic. Nu este acesta argumentul principal, însă, uneori trebuie să fim duri cu noi înșine și să ne spunem: Suflete, această agitație a ta este absolut nimic. Nu ajungi nicăieri. Îți strici doar ziua ta și o mai strici și altor persoane. Renunță să te mai îngrijorezi. Lasă-l pe Dumnezeu să te ocrotească, iar tu fă-ți treaba ta.

Anxietatea nu ajută la nimic. Asta este promisiunea. Crede această promisiune și acționează ca atare.

Promisiunea #4

Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?Matei 6:28-30

În comparație cu florile câmpului, tu ești de o prioritate mai mare pentru Dumnezeu, pentru că vei trăi veșnic și îi vei putea aduce laudă veșnică, alături de toți ceilalți credincioși.

Cu toate acestea, Dumnezeu are o asemenea energie creativă și grijă încât răspândește flori care trăiesc numai câteva zile. Astfel că El va folosi aceeași energie și abilitate creativă și o va utiliza pentru a se îngriji de copiii săi care vor trăi veșnic. Întrebarea este: Credem noi în această promisiune?

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: 7 Reasons Not to Worry, Part 2 – https://www.desiringgod.org/articles/7-reasons-not-to-worry-part-2

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: