14 Septembrie – Dumnezeu îți va împlini toate nevoile

Autor: John Piper

ZIUA 257

Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Christos. – Filipeni 4:19

În Filipeni 4:6, Pavel spune: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.”. Și, apoi, în Filipeni 4:19 (doar 13 versete mai târziu), el oferă promisiunea eliberatoare a harului viitor: Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Christos.”.

Dacă trăim prin credința în această promisiune a harului viitor, va fi foarte greu să ne mai îngrijorăm. Bogăția Sa este inepuizabilă. El chiar vrea să nu ne facem griji pentru viitorul nostru.

Ar trebui să urmăm acest model pe care ni-l prezintă Pavel. Ar trebui să luptăm cu necredința anxietății prin promisiunile harului viitor.

Când sunt îngrijorat din cauza unui eveniment nou din viața mea sau din cauza unei întâlniri riscantă, mă lupt în mod regulat cu necredința în una dintre promisiunile Lui Dumnezeu pe care o folosesc cel mai des, Isaia 41:10.

În ziua în care am părăsit Statele Unite ale Americii pentru a pleca 3 ani în Germania, tatăl meu m-a sunat de acasă și mi-a spus această promisiunea la telefon. Timp de trei ani am repetat de sute de ori această promisiune pentru a mă ajuta să trec peste perioadele de stres extraordinar din viața mea: „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”.

M-am luptat cu anxietatea prin această promisiune de atât de multe ori încât motorul minții mele rulează la relanti întotdeauna Isaia 41:10.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Will Supply All Your Needs – https://www.desiringgod.org/articles/god-will-supply-all-your-needs

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: