15 Septembrie – Singura fericire durabilă

Autor: John Piper

ZIUA 258

Tot așa și voi, acum sunteți plini de întristare, dar Eu vă voi vedea iarăși, inima vi se va bucura și nimeni nu vă va răpi bucuria voastră. – Ioan 16:22

Nimeni nu vă va răpi bucuria voastră, pentru că bucuria ta vine din relația cu Isus, iar învierea lui Isus înseamnă și că tu nu vei muri niciodată și nu vei fi despărțit vreodată de el.

Așa că două lucruri trebuie să fie adevărate pentru ca tu să nu-ți pierzi bucuria. Unul este acela că sursa bucuriei tale este infinită, iar al doilea este acela că tu vei beneficia da ea pentru totdeauna. Dacă tu ești muritor sau sursa bucuriei tale este muritoare, bucuria îți va fi luată.

Și o, câți oameni s-ar mulțumi doar cu asta. Ați mânca, ați bea, căci mâine veți muri, și asta e (Luca 12:19). Mâncarea nu durează pentru totdeauna. Nici eu nu voi dura pentru totdeauna, așa că să profităm la maximum de toate. Ce aberație!

Dacă ești tentat să gândești așa, te rog să iei în considerare cât se poate de serios faptul că dacă bucuria ta vine din relația cu Isus, nimeni nu-ți va răpi bucuria ta – nici în viața aceasta, nici în realitate.

Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Christos Domnul nostru. – Romani 8:39

Bucuria de a fi cu Isus este neîntreruptă începând cu această lume și până în eternitate. Nu a fost și nici nu va fi niciodată întreruptă – nici prin moartea Lui, nici prin moartea noastră.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Only Enduring Happiness – https://www.desiringgod.org/articles/the-only-enduring-happiness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: