17 Septembrie – Închinare în mijlocul furtunii

Autor: John Piper

ZIUA 260

Căci, cum iese fulgerul și luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, așa va fi și Fiul omului în ziua Sa. – Luca 17:24

Zburam noaptea de la Chicago la Minneapolis și eram aproape singur în avion. Pilotul a anunțat că este o furtună peste Lacul Michigan și în Wisconsin așa că va ocoli prin vest pentru a evita turbulențele.

În timp ce stăteam pe scaun, priveam înspre întunericul absolut care se vedea în partea de est a avionului. Deodată, întreg cerul a strălucit, iar o grămadă de nori albi a căzut la 10 kilometri sub avion, apoi a dispărut.

O secundă mai târziu, un tunel alb de lumină a explodat de la nor la sud peste orizont și a dispărut din nou în întuneric. Curând, fulgerele au fost aproape constante, iar vulcani de lumină au erupt din muntele alb de nori din depărtare.

Am stat acolo clătinând din cap și puțin deznădăjduit. Doamne, dacă acestea sunt doar scânteile ascuțirii sabiei Tale, cum va fi în ziua arătării Tale finale? Și mi-am adus aminte de cuvintele lui Christos: Căci, cum iese fulgerul și luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, așa va fi și Fiul omului în ziua Sa. (Luca 17:24).

Chiar și acum, când îmi amintesc acea priveliște, cuvântul „glorios” îmi dă fiori. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că iar și iar a lucrat în inima mea și mi-a trezit sufletul să-L văd și să mă închin Împăratului Slavei. Sala de nuntă a Mirelui este foarte mare. Vin-o și tu!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Worship in a Lightning Storm – https://www.desiringgod.org/articles/worship-in-a-lightning-storm

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: