20 Septembrie – Nu suficient de hedonist

Autor: John Piper

ZIUA 263

Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții, ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. – Matei 6:19-20

Hedonismul creștin este convingerea că scopul suprem al lui Dumnezeu cu lumea (adică gloria Sa) și dorința noastră cea mai profundă (adică de a fi fericiți) sunt una și aceeași. Astfel, Dumnezeu este cel mai proslăvit în noi atunci când noi suntem cel mai fericiți în El. Nu numai că Dumnezeu este sursa supremă de satisfacție a sufletului uman, dar Dumnezeu Însuși este glorificat prin faptul că suntem satisfăcuți în El. Prin urmare, a ne căuta bucuria în El este esențial. Hedonismul creștin susține că viața creștină trebuie să fie o continuă căutare a bucuriei maxime în Dumnezeu – atât în calitate cât și în cantitate.

Mesajul pe care ar trebui să-l strigăm din casele noastre este acesta: Omule, nu ești suficient de hedonist!

Încetează să mai fii mulțumit de micile tale plăceri și de banii tăi care sunt mâncați de inflație și de rugina morții. Investește mai degrabă în titluri de valoare asigurate divin.

A-ți dedica viața confortului material, securității și senzațiilor tari este ca și cum ai arunca bani într-o groapă plină cu șobolani. Dar, a-ți investi viața în iubirea adevărată a lui Dumnezeu, îți va aduce dividende pline de bucurie nesfârșită:

Vindeți ce aveți și dați milostenie. Faceți-vă rost de pungi care nu se învechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoțul și unde nu roade molia. – Luca 12:33

Acest mesaj este o veste foarte bună: Veniți la Christos, în prezența căruia sunt plinătăți de bucurie și plăcere pentru totdeauna! Alăturați-vă nouă în munca hedonismului creștin. Căci Domnul ne-a învățat că este mai de folos să trăiești în iubire decât în lux. Mai binecuvântat atât acum, cât și în veșnicie.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Not Nearly Hedonistic Enough – https://www.desiringgod.org/articles/not-nearly-hedonistic-enough

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: