4 Octombrie – Iubire infinită

Autor: John Piper

ZIUA 277

Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei. – Ioan 17:26

Așa s-a rugat Isus în noaptea de dinainte de răstignirea Sa. Imaginați-vă pe voi în acea situație, cuprinși de cea mai mare bucurie existentă vreodată. Dar noi nu putem beneficia de această bucurie în viața pe pământ. Trei lucruri ne stau în cale:

  1. Nimic din această lume creată nu are o valoare personală suficient de mare pentru a satisface cea mai profundă dorință a inimilor noastre.
  2. Ne lipsește puterea de a savura cele mai bune comori, la valoarea lor maximă.
  3. Lucrurile noastre se vor sfârși. Nimic din această lume nu este veșnic. Dar, dacă scopul și rugăciunea lui Ioan 17:26 sunt adevărate, toate acestea se vor schimba.

El s-a rugat ca dragostea cu care L-a iubit Dumnezeu să fie în noi. Dragostea infinită a lui Dumnezeu pentru Fiul Său, chiar în noi!

Dacă plăcerea lui Dumnezeu în Fiul devine plăcerea noastră în Fiul, atunci obiectul plăcerii noastre, adică Isus, va fi inepuizabil pentru noi. El nu va deveni niciodată plictisitor, dezamăgitor sau frustrant.

Nu există nicio comoară mai prețioasă decât Fiul lui Dumnezeu.

Mai mult, capacitatea noastră de a savura această comoară inepuizabilă nu va fi limitată de slăbiciunile umane. Ne vom bucura de Fiul lui Dumnezeu cu însăși bucuria Tatălui Său. Pentru asta s-a rugat Isus!

Desfătarea lui Dumnezeu în Fiul Său va fi în noi, și va fi și a noastră. Și acest fapt nu va avea sfârșit, pentru că nici Tatăl și nici Fiul nu au sfârșit.

Dragostea Lor unul pentru celălalt va fi dragostea noastră pentru ei și, prin urmare, iubirea noastră nu se va sfârși niciodată și nici nu se va diminua.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Joy Unbound – https://www.desiringgod.org/articles/joy-unbound

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: