5 Octombrie – Se va face dreptate!

Autor: John Piper

ZIUA 278

Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: “Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. – Romani 12:19

Fiecare dintre voi a fost nedreptățit la un moment dat. Cei mai mulți dintre voi, probabil, ați fost nedreptățiți în mod flagrant de cineva care nu și-a mai cerut niciodată scuze și nici nu a făcut ceva să îndrepte situația creată.

Unul dintre obstacolele profunde în calea renunțării la amărăciunea nedreptățirii este lipsa convingerii – fermă și justificată – că se va face dreptate – că țesutul moral la universului nu se va destrăma și că oamenii pot scăpa cu greșeli oribile și pot înșela pe toată lumea.

Acesta este unul dintre obstacolele care stau în calea iertării și a renunțării la ranchiună. Dar nu este singurul. Avem propriul nostru păcat cu care trebuie să ne ocupăm.

Avem impresia că dacă lăsăm lucrurile așa cum sunt, înseamnă că renunțăm pur și simplu și că nu se va face niciodată dreptate.

Așa că adoptăm o atitudine de furie și ne jucăm cu cuvintele și cu sentimentele noastre spunând: “nu așa trebuia să se întâmple, totul este greșit”, etc. Și amărăciunea începe să ne otrăvească sufletul.

Aceste cuvinte din Romani 12:19 ne sunt lăsate de Dumnezeu pentru a ridica această povară de pe noi: “Nu vă răzbunați singur, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu.” Ce înseamnă asta pentru tine?

Înseamnă a lăsa deoparte furia, a renunța la practica de analiza prea mult sentimentul nedreptățirii personale. Nu înseamnă că ceea ce ți s-a întâmplat nu a fost un lucru nesăbuit și greșit săvârșit împotriva ta. Ba chiar a fost!

Dar nici nu înseamnă că nu va exista niciodată dreptate! Nu înseamnă ă nu se va face dreptate. Nu înseamnă că acei oameni care te-au nedreptățit au scăpat. Nu, nu vor scăpa.

Acesta nu este un mod subtil de a te răzbuna. Acesta este un mod de a-L lăsa pe Dumnezeu, Căruia îi aparține răzbunarea, să se răzbune El. Răzbunarea este a mea, spune Domnul. Se va face dreptate!

Ce ușurare glorioasă. Nu mai trebuie să porți această povară. Este ca și cum ai respira adânc, poate pentru prima dată în decenii. Acum poți fi liber să iubești!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Justice Will Be Done – https://www.desiringgod.org/articles/justice-will-be-done

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: