Autor: John Piper
ZIUA 279

Potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu (…) – 1 Timotei 10:11
O mare parte a slavei lui Dumnezeu este fericirea Lui.
Pentru apostolul Pavel, era de neconceput că lui Dumnezeu i se putea refuza o bucurie infinită și totuși să fie glorios. A fi infinit de glorios înseamnă a fi și infinit de fericit. El a folosit expresia slavei fericitului Dumnezeu pentru că este un lucru glorios ca Dumnezeu să fie infinit de fericit.
Slava lui Dumnezeu constă în faptul că El este fericit dincolo de imaginația noastră cea mai creativă.
Aceasta este Evanghelia: Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu. Acesta este un citat din Scripturile noastre! Este o veste bună că Dumnezeu este glorios de fericit.
Nimeni nu și-ar dori să petreacă veșnicia cu un Dumnezeu nefericit. Dacă Dumnezeu ar fi nefericit, atunci scopul Evangheliei nu ar fi unul spre fericirea omului, și atunci nu s-ar mai numi Evanghelie (n. trad.: Vestea Bună).
Dar, Isus ne invită să ne petrecem veșnicia cu Dumnezeu atunci când spune: Intră în bucuria stăpânului tău. (Matei 25:23). Isus a trăit și a murit pentru ca bucuria Sa – bucuria lui Dumnezeu – să fie și în noi, iar bucuria noastră în El să fie deplină (Ioan 15:11; Ioan 17:13). Prin urmare, Evanghelia este Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu.
Fericirea lui Dumnezeu este, în primul rând, o fericire în Fiul Său. Astfel, atunci când împărtășim fericirea lui Dumnezeu, împărtășim chiar plăcerea pe care Tatăl o are în Fiul.
Acesta este motivul pentru care Isus ni L-a făcut cunoscut pe Tatăl. La sfârșitul rugăciunii Sale din Ioan 17 el a spus Tatălui său:
Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei. – Ioan 17:26
El ni L-a făcut cunoscut pe Dumnezeu pentru ca plăcerea pe care Dumnezeu o are în Fiul Său să fie în noi, și să devină plăcerea noastră în El.
John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.
Sursa originală: The Happy God – https://www.desiringgod.org/articles/the-happy-god
Tradus cu permisiune – Translated with permission