16 Octombrie – Frică și speranță în gelozia lui Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 289

(…) căci Domnul se numește gelos, este un Dumnezeu gelos. – Exodul 34:14

Dumnezeu este infinit de gelos pentru cinstea care se cuvine Numelui Său și ca răspunde cu o mânie teribilă împotriva tuturor celor ale căror inimi ar trebui să Îi aparțină, dar aleg alte lucruri, la fel cum un soț necredincios aleagă după o altă femeie.

De exemplu, în Ezechiel 16:38-40 El îi spune poporului Israel:

Te voi judeca așa cum se judecă femeile preacurve și ucigătoare de copii și voi face din tine o jertfă sângeroasă a urgiei și geloziei. Te voi da în mâinile lor; îți vor surpa casele de curvie și îți vor nimici înălțimile; te vor dezbrăca de hainele tale, îți vor lua toată podoaba de pietre scumpe și te vor lăsa goală, goală de tot. Vor aduce gloata împotriva ta, te vor ucide cu pietre și te vor străpunge cu lovituri de sabie.

Vă îndemn să luați aminte la acest avertisment. Gelozia lui Dumnezeu pentru ca noi să-L iubim cu devotament neîmpărțit, va avea întotdeauna ultimul cuvânt. Orice vă atrage departe de Dumnezeu este o atracție înșelătoare venită pentru a vă distruge.

Este un lucru îngrozitor să-ți folosești viața primită în dar de la Dumnezeu pentru a curvi cu alte lucruri împotriva Sa.

Dar, pentru acei dintre voi care ați fost cu adevărat uniți în Christos și care vă păstrați jurământul de a părăsi orice altceva și de a vă alipi numai de El – pentru voi, gelozia lui Dumnezeu este o mare mângâiere și o mare speranță.

Dumnezeu este infinit de gelos pentru cinstea care se cuvine Numelui Său și orice și oricine amenință binele celor credincioși va fi distrus de atotputernicia divină. ceasta este o veste bună pentru noi, care suntem soția credincioasă – poporul credincios al Domnului.

Gelozia lui Dumnezeu este o mare amenințare pentru cei care se desfrânează și își vând lumii propria inimă (Iacov 4:3-4). Dar, gelozia Lui este și o mare mângâiere pentru cei care își țin jurămintele și devin străini de lume.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Fear and Hope in God’s Jealousy – https://www.desiringgod.org/articles/fear-and-hope-in-gods-jealousy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: