22 Octombrie – Hedonism pentru soți și pentru soții

Autor: John Piper

ZIUA 295

„Și, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile. Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea”Efeseni 5:24-25

Există un model de iubire în cadrul căsniciei poruncit de Dumnezeu. Rolurile soților și soțiilor nu sunt aceleași. Soțul trebuie să privească la Christos, ca și cap al biserici ca model pentru rolul său în căsnicie, iar soția trebuie să privească la biserica supusă lui Dumnezeu, așa cum El a gândit-o.

Făcând astfel, efectele dezastruoase ale căderii în păcat vor începe să fie inversate. Căderea omului în păcat a transformat rolul bărbatului de conducere în dominație ostilă pentru unii și în indiferență pentru alții. Aceeași cădere în păcat a transformat și supunerea benevolă și plină de înțelepciune a femeii în servilism manipulator pentru unele femei și nesubordonare la altele.

Răscumpărarea pe care am anticipat-o când Salvatorul s-a întrupat nu presupunea desființarea ordinii create de Dumnezeu cu privire la relația dintre conducerea plină de iubire și supunerea benevolă, ci o recuperare a acesteia. Soțiilor, recuperați supunerea voastră pierdută, modelând-o astfel cum Dumnezeu a intenționat ca ea să fie: supunerea plină de bucurie a bisericii față de El. Soților, recuperați conducerea familiei voastre, modelându-vă după modelul Dumnezeului generos și iubitor.

Găsim în Efeseni 5:21-33 următoarele:

  • Manifestarea hedonismului creștin în căsătorie și
  • direcția pe care ar trebui să o ia impulsurile sale

Soțiilor, căutați-vă bucuria în bucuria soților voștri, încurajându-i și onorând rolul pe care Dumnezeu li l-a dat, ca lideri ai relației voastre. Soților, căutați-vă bucuria în bucuria soțiilor voastre, asumându-vă responsabilitatea pe care o aveți, de a conduce familia așa cum Christos conduce biserica și și-a dat viața pentru ea.

Vreau să mărturisesc despre bunătatea lui Dumnezeu pe care a arătat-o în viața mea. Am descoperit hedonismul creștin în anul în care m-am căsătorit, adică 1968. De atunci împreună cu Noel, soția mea, în ascultare de Christos, am căutat cu pasiune să ne bucurăm de cele mai profunde bucurii posibile. Uneori imperfect și cu jumătate de inimă, dar ne-am urmărit propriile bucurii în bucuriile celuilalt

Putem mărturisi după aproape 50 de ani de căsătorie că dacă pentru cei care se căsătoresc, căsnicia reprezintă calea aleasă de inima lor, pentru noi căsătoria a însemnat matricea hedonismului creștin. Pe măsură ce fiecare își caută bucuria în bucuria partenerului și urmează modelul poruncit de Dumnezeu, misterul căsătoriei ca pildă a relației dintre Christos și biserică devine manifestarea slavei Sale pentru bucuria noastră.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Hedonism for Husbands and Wives – https://www.desiringgod.org/articles/hedonism-for-husbands-and-wives

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: