23 Octombrie – Cuvântul final al lui Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 296

„După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin proroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor și prin care a făcut și veacurile”Evrei 1:1-2

Sfârșitul zilelor debutează cu venirea Fiului în lume. „la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul”. Trăim sfârșitul zilelor încă de când s-a întrupat Domnul Isus, adică ultimele zile ale istoriei care preced venirea finală și stabilă a Împărăției lui Dumnezeu.

Ideea expusă de autorul cărții evrei e următoarea: Cuvântul rostit de Dumnezeu prin Fiul Său e decisiv. Acest Cuvânt e cuprins în scrierile Noului Testament, în mod explicit pentru ca nicio generație să nu fie lăsată să rătăcească, visând acest Cuvânt al lui Dumnezeu — persoana, învățătura și lucrarea lui Isus, sunt surprinse în scrierile apostolice pe care le numim Noul Testament.

Când mă plâng pentru că nu aud Cuvântul lui Dumnezeu, că nu îmi vorbește, oare ce vreau de fapt să spun? Oare vreau să spun că am epuizat Cuvântul decisiv și complet, infailibil și revelat mie, al lui Dumnezeu din Noul Testament? A devenit Cuvântul Său parte din mine într-atât încât mi-a modelat toată ființa și viața?

Sau l-am tratat cu ușurătate, l-am răsfoit ca pe un ziar, am dat click ca pe o serie de postări pe internet și apoi am decis că de fapt ne dori altceva „mai bun”? Mă tem că sunt vinovat mai mult decât vreau să recunosc.

Dumnezeu ne cheamă să ascultăm Cuvântul Său final, decisiv, inepuizabil, să medităm asupra lui, să-l studiem, să-l memorăm și să ne îmbibăm în el până când devine centrul ființei noastre.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God’s Final, Decisive Word – https://www.desiringgod.org/articles/gods-final-decisive-word

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “23 Octombrie – Cuvântul final al lui Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: