27 Octombrie – Este posibil cu Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 300

Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor. – Ioan 10:16

Dumnezeu are un popor în fiecare neam al lumii acesteia. El îi va chema prin intermediul Evangheliei și prin puterea Creatorului. Și ei vor crede! Ce putere este în aceste cuvinte! Ele depășesc descurajarea care se poate instala în locurile grele de evanghelizat.

Povestea lui Peter Cameron Scott este o bună ilustrație. Născut la Glasgow în 1867, Scott a devenit fondatorul Misiunii Africa Inland. Dar începuturile misiunii lui în Africa au fost oricum, dar numai de bun augur nu.

Prima sa călătorie în Africa s-a terminat cu o îmbolnăvire severă de malarie, care l-a obligat să se întoarcă acasă. S-a hotărât ca după însănătoșire să revină în Africa. Această revenire a fost deosebit de îmbucurătoare pentru el, deoarece de data aceasta i s-a alăturat și fratele său, John. Dar, în scurt timp, John s-a îmbolnăvit de malarie.

Singur, Peter și-a îngropat fratele în pământ african și, în agonia acelor zile, a continuat să predice Evanghelia în Africa. Cu toate acestea, sănătatea lui a cedat din nou și a trebuit să revină în Anglia.

Cum avea să iasă vreodată din pustiire și depresia acelor zile? El se dedicase lui Dumnezeu. Dar unde putea să găsească puterea de a se întoarce în Africa? Pentru el era imposibil.

Și-a găsit puterea în Westminster Abbey. Mormând lui David Livingstone este încă acolo. Scott a intrat în liniște, a găsit mormântul și a îngenuncheat în fața lui ca să se roage. Inscripția spunea:

Mai am și alte oi care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc.

S-a ridicat din genunchi având o nouă speranță. A revenit în Africa. Și, astăzi, la peste 100 de ani de la aceste evenimente, misiunea pe care a fondat-o el este o forță vibrantă pentru evanghelizarea Africii.

Dacă bucuria ta cea mai mare este să experimentezi harul lui Dumnezeu care se revarsă în tine spre binele altora, atunci cea mai bună veste din toată lumea este că Dumnezeu va face imposibilul prin tine pentru mântuirea popoarelor neevanghelizate încă.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Possible with God – https://www.desiringgod.org/articles/possible-with-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: