28 Octombrie – Recompensă radicală

Autor: John Piper

ZIUA 301

Isus a răspuns: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă sau frați sau surori sau tată sau mamă sau nevastă sau copii sau holde pentru Mine și pentru Evanghelie și să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și holde, împreună cu prigoniri, iar în veacul viitor, viața veșnică.” – Marcu 10:29-30

Ceea ce vrea Isus să spună aici este că El Însuși va răsplăti fiecare sacrificiu.

Dacă renunți la afecțiunea și grija din aproprierea mamei, vei primi de o sută de ori afecțiunea și grija de la Christos.

Dacă renunți la prietenia caldă cu cineva, vei primi de o sută de ori mai mult căldura și prietenia lui Christos.

Dacă renunți la sentimentul de cămin pe care l-ai avut în casa ta, vei primi de o sută de ori mai mult confortul și siguranța de a ști că Domnul tău deține fiecare casă.

Care a fost atitudinea lui Isus față de spiritul de sacrificiu al lui Petru? Petru a spus: Iată că noi am lăsat totul și te-am urmat (Marcu 10:28). Este acest spirit de lepădare de sine lăudat de Isus? Nu! Ci este mustrat.

Isus îi spune lui Petru: Nimeni nu sacrifică niciodată nimic pentru Mine, pe care Eu să nu I-l plătesc de o sută de ori înapoi – și mă refer în acestă viață, fără să iau în calcul viața veșnică.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Radical Recompense – https://www.desiringgod.org/articles/radical-recompense

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: