29 Octombrie – Păcat, Satan, Boală sau Sabotaj

Autor: John Piper

ZIUA 302

De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Christos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:8-9

Suferința care vine peste creștini din cauza persecuției este aceeași cu suferința care vine din cauza cancerului? Promisiunile făcute într-o situație se aplică și în cealaltă? Răspunsul meu este: Da. Întreaga viață, dacă este trăită cu seriozitate prin credința în Dumnezeu spre mântuirea altora, se va întâlni cu tot felul de obstacole și suferințe. Suferința care vine asupra creștinului ascultător face parte din prețul pe care acesta trebuie să-L plătească în cadrul ascultării de Dumnezeu.

Alegând să-L urmăm pe Christos în felul în care ne îndrumă El, alegem tot ceea ce include această cale sub providența Lui suverană. Astfel, toată suferința care vine din cauza ascultării noastre de El este o suferință cu Christos și pentru Christos – fie că este vorba de cancer sau de persecuție.

Și trebuie ca de bunăvoie să luăm calea ascultării și să ne rugăm, așa cum a făcut și Pavel, ca suferința să fie îndepărtată (2 Corinteni 12:8), dar, dacă Dumnezeu nu dorește, să o îmbrățișăm ca o parte a costului uceniciei pe calea ascultării pe drumul spre cer.

Toate experiențele care ne fac să suferim pe calea credinței, fie că sunt cauzat de persecuție, de boală sau de vreun accident, au un lucru în comun: toate ne amenință credința în bunătatea lui Dumnezeu și ne ispitesc să părăsim calea ascultării.

Prin urmare, fiecare triumf al credinței și toată perseverența noastră în ascultare sunt mărturii despre bunătatea lui Dumnezeu – indiferent dacă vrăjmașul este boala, Diavolul, păcatul sau sabotajul. Așadar, toată suferința, de orice fel, pe care o îndurăm pe calea credinței este o suferință cu Christos și pentru Christos.

Cu El, în sensul că suferința vine la noi în timp ce umblăm cu El prin credință și în sensul că este îndurată în puterea pe care El ne-o dă prin slujirea Sa de Mare Preot (Evrei 4:15).

Și, pentru El, în sensul că suferința testează și dovedește loialitatea noastră față de bunătatea și puterea Lui și în sensul că dezvăluie valoarea Lui de a fi ca o compensație și un premiu atot-suficient.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Sin, Satan, Sickness or Sabotage – https://www.desiringgod.org/articles/sin-satan-sickness-or-sabotage

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: