4 Noiembrie – Problema reală a anxietății

Autor: John Piper

ZIUA 308

Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? – Matei 6:30

Domnul Isus spune ne că rădăcina îngrijorării este credința inadecvată – „o credință mică” – în harul viitor pe care ni-l oferă Tatăl nostru.

O reacție la acest adevăr ar putea fi: „Aceasta nu este o veste prea bună! De fapt, este foarte descurajator să aflu că ceea ce am crezut că a fost o simplă luptă cu o dispoziție anxioasă este mai degrabă o luptă mult mai profundă, și anume, dacă am sau nu credință în Dumnezeu.”

Răspunsul meu la această reacție descurajatoare este:

(1) prin a fi de acord cu ea, dar apoi,

(2) îmi voi arăta și dezacordul.

Să presupunem că ai avut dureri de stomac și te-ai luptat cu medicamente și diete de tot felul, fără niciun rezultat. Și apoi să presupunem că medicul tău îți spune, după o vizită de rutină, că ai cancer la intestinul subțire. Ar fi asta o veste bună? Tu spui, categoric nu! Și sunt de acord.

Dar permite-mi să pun întrebarea într-un alt mod: te bucuri că medicul a descoperit cancerul la timp și că este încă tratabil și că într-adevăr poți fi vindecat? Vei spune, da, mă bucur foarte mult că doctorul a găsit adevărata problemă. Și din nou sunt de acord.

Deci, vestea că ai cancer nu este o veste bună. Dar, într-un alt sens, este o veste bună, pentru că a ști ce este cu adevărat greșit este bine, mai ales când problema ta încă poate fi tratată cu succes.

Exact așa este și atunci când înveți că adevărata problemă din spatele anxietății este „credința mică/slabă” (cum spune Isus) în promisiunile harului viitor al lui Dumnezeu. Și El are puterea să lucreze în moduri minunate ca să aducă vindecarea atunci când strigăm: „Cred; ajută necredinței mele!” (Marcu 9:24).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Real Problem With Anxiety – https://www.desiringgod.org/articles/the-real-problem-with-anxiety

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: