10 Noiembrie – Alungă orice frică

Autor: John Piper

ZIUA 314

Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine. – Psalmul 56:3

Un posibil răspuns pe care l-am putea da la adevărul că îngrijorarea noastră e înrădăcinată în necredință, ar fi în felul următor: ”Trebuie să mă confrunt cu sentimente de îngrijorare aproape în fiecare zi; așa că simt cum credința mea în harul lui Dumnezeu devine total inadecvată. Așa că mă întreb dacă mai pot avea siguranța că sunt mântuit”.

Vizavi de această frământare, răspunsul meu este acesta: Să presupunem că ești într-o cursă de mașini și dușmanul tău, care nu vrea să termini cursa, îți aruncă noroi pe parbriz. Faptul că pentru moment ai pierdut din vedere ținta finală și începi să deviezi de la drum nu înseamnă că vei și renunța la cursă.

Și cu siguranță nu înseamnă că ești pe pista de curse greșită. Altfel, concurentul tău – adversarul tău – nu te-ar deranja deloc. Prin urmare, nu ar trebui să faci  altceva decât să-ți pornești ștergătoarele de la parbriz.

Când îngrijorarea ne lovește și ne estompează perspectiva gloriei lui Dumnezeu și măreția viitorului pe care El îl plănuiește pentru noi, nu înseamnă că suntem necredincioși sau că nu vom ajunge în rai. Înseamnă că ne este atacată credința.

La prima lovitură, credința noastră în promisiunile lui Dumnezeu s-ar putea să se zdrobească și să se abată. Dar dacă rămânem pe drumul cel bun și ajungem la linia de sosire depinde dacă, prin har, punem în mișcare un proces de rezistență – dacă luptăm împotriva necredinței aduse de îngrijorare. Vom porni ștergătoarele de la parbriz?

Psalmul 56:3 spune, Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.

Țineți minte: Nu scrie, ”Niciodată nu voi avea de mă luptat cu teama”. Din contră, frica e cea care lovește, așa că bătălia începe. Astfel, Biblia nu ne spune că adevărații credincioși nu vor avea neliniști. În schimb, Biblia ne spune cum să luptăm atunci când acestea vor lovi. Ne spune cum să pornim ștergătoarele de la parbriz.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Wipe Your Fears Away – https://www.desiringgod.org/articles/wipe-your-fears-away

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: