13 Noiembrie – Nu vă împietriți inimile

Autor: John Piper

ZIUA 317

Şi cui S-a jurat El că n-au să intre în odihna Lui? Nu S-a jurat oare celor ce nu ascultaseră? Vedem dar că n-au putut să intre din pricina necredinţei lor. – Evrei 3:18-19

Chiar dacă poporul Israel a văzut cum apele Mării Roșii s-au despărțit și chiar dacă au trecut prin mare ca pe pământ uscat, în momentul în care le-a fost sete, inimile lor s-au împietrit împotriva lui Dumnezeu și nu au avut încredere în El ca să le poarte de grijă. Și-au ridicat glasul împotriva Lui și au spus că viața în Egipt le-a fost mai bună.

Din această cauză a fost scrisă și cartea Evrei, ca să ne prevină. O, dar câți creștini pretind că și-au început viața cu Dumnezeu. Ei aud că păcatele lor pot fi iertate și că pot scăpa de iad și că în final vor merge în rai. Așa că ei spun: „Ce am de pierdut? voi crede.”

Dar apoi, într-o săptămână sau o lună sau un an sau zece ani, vine proba – o perioadă fără apă în pustie. O perioadă de greutăți numai cu mană. Și, subtil, apare o poftă tot mai mare pentru plăcerile trecătoare ale Egiptului, așa cum spune Numeri 11:5–6: „Ne aducem aminte de peştii pe care-i mâncam în Egipt şi care nu ne costau nimic, de castraveţi, de pepeni, de praji, de ceapă şi de usturoi. Acum ni s-a uscat sufletul: nu mai este nimic! Ochii noştri nu văd decât mana aceasta.”

Aceasta este o stare înspăimântătoare în care poți fii – să te pomenești că efectiv nu te mai simți interesat de Hristos, de Cuvânt, de rugăciune, de închinare, de lucrarea misionară și de a trăi pentru slava lui Dumnezeu. Și să găsești că toate plăcerile trecătoare ale acestei lumi sunt mult mai atractive decât lucrurile Duhului.

Dacă aceasta este situația ta, te rog să-L asculți pe Duhul Sfânt vorbind în acest text. „Vedem dar că n-au putut să intre din pricina necredinţei lor!” Fii atent la Cuvântul lui Dumnezeu. Nu-ți împietri inima. Trezește-te din înșelăciunea păcatului. Ia-L în serios pe Isus, apostolul și marele preot al mărturisirii noastre, și pune-ți cu tărie încrederea și nădejdea în El.

Și dacă nu ai avut parte niciodată de un început al vieții împreună cu Dumnezeu, atunci pune-ți nădejdea în El. Întoarce-te de la păcat și de la încrederea în sine și pune-ți încrederea în Mântuitorul măreț. Aceste lucruri au fost scrise ca tu să crezi, să reziști și să trăiești.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Do Not Hearden Your Heart – https://www.desiringgod.org/articles/do-not-harden-your-heart

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: