Autor: John Piper
ZIUA 318

Dar va zice cineva: „Cum învie morţii? Şi cu ce trup se vor întoarce?” Nebun ce eşti! Ce semeni tu nu învie dacă nu moare mai întâi. Şi când semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar un grăunte, cum se întâmplă: fie de grâu, fie de altă sămânţă. Apoi, Dumnezeu îi dă un trup, după cum voieşte, şi fiecărei seminţe îi dă un trup al ei. – 1 Corinteni 15:35-38
Am găsit în Scriptură câteva lucruri mărunte dar care arată implicarea intimă a lui Dumnezeu în creație.
De exemplu, aici, în 1 Corinteni 15:38, Pavel compară modul în care o sămânță este plantată într-o formă și iese sub o altă formă cu un „trup” diferit de toate celelalte trupuri. El spune: „Dumnezeu îi dă un trup așa după cum își dorește El și fiecărei semințe în parte un trup unic” (traducerea autorului – originalul nu spune că îi dă fiecărui „tip” de sămânță un trup, ci fiecăreia și fiecare sămânță are propriul trup!).
Aceasta este o declarație remarcabilă despre implicarea atât de intimă a lui Dumnezeu în felul în care proiectează fiecare sămânță pentru a produce propria ei plantă unică (nu doar specii, ci fiecare sămânță individuală!).
Pavel nu vrea să ne învețe aici despre evoluție, ci ne arată cât e de serioasă, meticuloasă și personală implicarea lui Dumnezeu în creație. Evident că Pavel nu-și poate imagina ca un proces natural să poată să aibă loc fără intervenția lui Dumnezeu.
Din nou în Psalmul 94:9, ni se spune: „Cel ce a sădit urechea s-ar putea să n-audă? Cel ce a întocmit ochiul s-ar putea să nu vadă?” Psalmistul pleacă de la premiza că Dumnezeu a fost proiectantul ochiului și că El a creat configurația în care urechea este „plantată” – localizată – în cap pentru a-și face lucrarea auditivă.
Deci, când ne minunăm de minunile ochiului uman și de structura remarcabilă a urechii, nu trebuie să ne minunăm de procesele întâmplării, ci de mintea, creativitatea și puterea lui Dumnezeu.
În mod similar, în Psalmul 95:5, „A Lui este marea, El a făcut-o, şi mâinile Lui au întocmit uscatul”. Implicarea lui Dumnezeu în a face pământul și marea este de așa natură încât marea din prezent este a Lui.
Dar atunci când discutăm despre creație, nu este ca și cum într-un fel impersonal El a pus totul în mișcare acum un miliard de ani. Mai degrabă, El este Cel care le deține pentru că El le-a făcut. Astăzi ele sunt opera Lui și poartă pe ele semnele pretenției lui de Creator, ca și cum o opera de artă aparține celui care a pictat-o până când o vinde sau o dă.
Am punctat aceste lucruri nu pentru a pretinde că am rezolvat toate problemele din jurul subiectului creației, ci pentru a vă chema să fiți pe deplin conștienți de Dumnezeu, înălțându-L pe Dumnezeu și saturați de Dumnezeu în toată observația și admirația voastră asupra minunilor lumii.
John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.
Sursa originală: The Marvel of Creation – https://www.desiringgod.org/articles/the-marvel-of-creation
Tradus cu permisiune – Translated with permission