19 Noiembrie – Cu toții avem nevoie de ajutor

Autor: John Piper

ZIUA 323

Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoieEvrei 4:16

Fiecare dintre noi are nevoie de ajutor. Noi nu suntem Dumnezeu. Avem nevoi. Avem puncte slabe. Suntem cuprinși de confuzie. Avem limitări de tot felul. Avem nevoie de ajutor.

Dar fiecare dintre noi mare are încă ceva: toți avem păcate. Prin urmare, în adâncul inimii noastre știm că niciunul nu merităm ajutorul de care avem nevoie. Și așa ne simțim prinși.

Eu am nevoie de ajutor pentru a-mi trăi viața, pentru a face față morții și pentru a face față eternității – am nevoie de ajutor în ce privește familia mea, soția mea, copiii mei, singurătatea mea, locul de muncă, sănătatea, finanțele mele. Am nevoie de ajutor. Dar nu merit ajutorul de care am nevoie.

Atunci, ce pot face? Pot să încerc să neg totul și să fiu un supraom sau o super-femeie, care nu are nevoie de ajutor. Sau pot încerca să înec totul și să-mi arunc viața într-un bazin de plăceri senzuale. Sau pur și simplu pot lăsa loc paraliziei disperării.

Dar în toate aceste situații fără de speranță Dumnezeu Se declară deasupra tuturor: Isus Hristos a devenit un Mare Preot pentru a spulbera disperarea și a aduce speranța; pentru a-l smeri pe acel supraom sau supra-femeie și pentru a-l răscumpăra pe acel păcătos nenorocit care se îneacă.

Da, recunoaștem că toți avem nevoie de ajutor. Da, recunoaștem că niciunul dintre noi nu merită ajutorul de care avem nevoie. Dar spuneți un nu disperării și mândriei și desfrânării. Uitați-vă la ce spune Dumnezeu. Pentru că avem un Mare Mare Preot, tronul lui Dumnezeu este un tron al harului. Iar ajutorul pe care îl primim la acest tron al harului este tocmai mila și harul care ne ajută în vremuri de nevoie. Avem har care să ne ajute! Ajutor nemeritat – ajutor plin de har. De aceea, Marele Preot, Isus Hristos, Și-a vărsat propriul sânge.

Să știi că tu nu ești prins în capcană. Spune nu acestei minciuni. Avem nevoie de ajutor. Nu îl merităm. Dar îl putem avea. Îl poți avea chiar acum și pentru totdeauna. Dacă Îl vei primi și te vei încrede în Marele tău Preot, Isus, Fiul lui Dumnezeu, și te vei apropia de Dumnezeu prin El.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: We All Need Help – https://www.desiringgod.org/articles/we-all-need-help

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: