27 Noiembrie – Cum să-L preamărim pe Dumnezeu?

Autor: John Piper

ZIUA 331

Atunci voi lăuda prin cântec Numele lui Dumnezeu şi-L voi mări prin mulţumiri!Psalmul 69:30

Există două tipuri de preamărire: preamărirea de tip microscopic și preamărirea de tip telescopic. Primul face ca un lucru mic să pară mai mare decât este. Al doilea face ca un lucru mare să înceapă să pară atât de mare precum și este în realitate.

Când David spune: „Voi mări pe Dumnezeu prin mulțumiri”, el nu vrea să spună: „Voi face un Dumnezeu mic să pară mai mare decât este”. El vrea să spună: „Vreau să fac ca Dumnezeul cel mare să arate la fel de mare pe cât este El în realitate”.

Nu suntem chemați să fim microscoape. Suntem chemați să fim telescoape. Creștinii nu sunt chemați să fie escroci care își preamăresc produsul fără a avea simțul realității, când știu că produsul concurentului este cu mult superior. Dar când vorbim de Dumnezeu, nu există nimic și nimeni superior Lui. Și astfel, chemarea celor care Îl iubesc pe Dumnezeu este să înceapă să arate măreția Lui la fel de grozavă cum este cu adevărat.

De aceea existăm, de aceea am fost mântuiți, după cum spune Petru în 1 Petru 2:9, „Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;.”

Întreaga datorie a creștinului poate fi rezumată în aceasta: să simtă, să gândească și să acționeze într-un mod care să-L facă pe Dumnezeu să arate la fel de măreț precum este El în realitate. Fii un telescop pentru lume arătând bogățiile înstelate și infinite ale slavei lui Dumnezeu.

Aceasta este ceea ce înseamnă pentru un creștin să-L preamărească pe Dumnezeu. Dar nu veți putea preamări  ceea ce nu ați văzut sau ceea ce uitați rapid.

Prin urmare, prima noastră sarcină este să vedem și să ne amintim de măreția și de bunătatea lui Dumnezeu. Așa că ne rugăm lui Dumnezeu: „Deschide-mi ochii inimii!” (Efeseni 1:18), iar apoi să ne predicăm sufletelor noastre: „Suflete, nu uita toate binefacerile Lui!” (Psalmul 103:2).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How to Magnify God – https://www.desiringgod.org/articles/how-to-magnify-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: