29 Noiembrie – Singurul care poate curăța conștiința

Autor: John Piper

ZIUA 333

cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!Evrei 9:14

Iată-ne în epoca modernă — epoca internetului, a smartphone-urilor, a călătoriilor în spațiu și a transplanturilor de inimă — și problema noastră este în esență aceeași ca întotdeauna: conștiința ne condamnă și ne face să ne simțim neacceptați de Dumnezeu. Suntem înstrăinați de Dumnezeu. Și conștiința noastră mărturisește.

Ne putem face tăieturi în carne, sau putem arunca copiii în vreun râu sacru, ori putem dărui un milion de dolari pentru caritate, sau să slujim într-o bucătărie și să gătim, sau să alegem alte o sută de forme de penitență sau auto-rănire, că rezultatul va fi același: pata rămâne și moartea îngrozește.

Știm despre conștiința noastră că este pângărită – nu cu lucruri exterioare, cum ar fi atingerea unui cadavru, un scutec murdar sau o bucată de porc. Domnul Isus a spus că ceea ce iese dintr-un om aceea spurcă, nu ceea ce intră (Marcu 7:15–23). Suntem pângăriți de atitudini precum mândria și autocompătimirea, amărăciunea și pofta, invidia și gelozia, lăcomia, apatia și frica.

Singurul răspuns în această epocă modernă, ca în orice altă epocă, este sângele lui Hristos. Când conștiința ta se ridică și te condamnă, unde te duci? Evrei 9:14 vă oferă răspunsul: „Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!”.

Răspunsul este: Întoarce-te la sângele lui Hristos. Întoarce-te înspre singurul agent de curățare din întreg universul care îți poate oferi eliberarea în viață, și pacea în moarte.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Only Conscience Cleanser – https://www.desiringgod.org/articles/the-only-conscience-cleanser

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: